Ifj. Kalocsai Ferenc alpolgármester hívó szavára közel félszázan indultak el Csengődön, hogy részt vegyenek Te szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióban, melynek célja környezetünk megtisztítása a hulladékoktól. A szorgos kezek munkájának eredményeként mintegy 100 zsák telt meg olyan hulladékkal, amellyel természeti és lakókörnyezetünket szennyezték az azt elhajítók.

,,Az akció minden korosztályt megmozgatott: még babakocsival is vállaltak hulladékgyűjtést” – mondta ifj. Kalocsai Ferenc alpolgármester, az akció csengődi koordinátora. Hozzátett: ,,Örömmel tapasztaltuk, hogy sokan családdal érkeztek. A gyerekek részvételét különösen fontosnak tartom, ők ugyanis ezt a szemléletet remélhetőleg tovább is viszik. Köszönöm mindenkinek, aki idejét és erejét rászánta erre a célra és eljött!”

Még babakocsival, kicsi gyermekekkel is vállaltak hulladékgyűjtést
-Hirdetés-

Az akció társszervezője az önkormányzat volt, s mint azt Pivarcsi Csaba polgármester elmondta, a korábbi alkalmakhoz képest idén több útvonalat sikerült bejárniuk az önkénteseknek.

Ifj. Kalocsai Ferenc alpolgármester és Pivarcsi Csaba polgármester (b-j) nemcsak szervezőként vették ki a részüket a munkából

,,Különösen bosszantó volt, hogy számos helyen olyan hulladékot találtunk, melyet ingyen elszállítana a szolgáltató” – mondta a polgármester. ,,A kitartó munka jutalma a konyha dolgozói által készített ízletes ebéd volt. A gyerekek önzetlen segítségét Gulyás Attila közös fagylaltozással köszönte meg, Suba Eleonóra pedig süteménnyel kedveskedett a résztvevőknek. Nekik is köszönjük! És köszönet illeti a csengődi polgárőrséget is, amiért ügyelt az önkéntesek biztonságára. Ez az alkalom is igazolja, hogy összefogással nagy eredményt lehet elérni, az önkéntesek szavak helyett tettekkel bizonyították tenni akarásukat” – zárta szavait a polgármester.

Jólesett a gyerekeknek a jutalomfagylalt a nagy munka után

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (105 db kép)
MEGOSZTÁS