„Április illata árad a szélben.
Csillog a tó vize hajnali fényben.
Lépdel a gólya is, épül a fészek.
Tarka virágai nyílnak a rétnek.”
 
Április utolsó hétvégéjén, a megszokottól eltérő helyszínen került megrendezésre városunk hagyományos Nyugdíjas napja. Kecel Város Önkormányzata meghívását közel 400 nyugdíjas lakos fogadta el, akik otthonaikból és a Csendes Ősz Idősek Otthonából érkeztek.
Reggel 9 órakor tiszteletükre celebrált szentmisét főtisztelendő Fekete Szabolcs plébános atya a Szentháromság-templomban, majd azt követően, 10 órától vártuk az ünnepelteket a Városi Könyvtár és Művelődési Házban.
 
Az esemény eddigiekben megszokott helyszíne, a Városi Sportcsarnok jelenleg felújítás alatt áll. Az új környezetet, a művelődési ház nagytermét remekül berendezték és otthonossá tették a Városgazdálkodási csoport és a művelődési ház munkatársai, így segítségükkel, valamint a polgármesteri hivatal munkatársainak gondoskodása által hangulatos környezetben, vidáman telt a nap.
 
A vendégeket Haszilló Ferenc polgármester, Gombkötőné dr. Sendula Judit, a Csendes Ősz Idősek Otthona vezetője és Ferróné Mencsik Rita, a művelődési ház vezetője egy-egy szál virággal köszöntötte. A délelőtt folyamán helyi fellépők műsorát tekinthettük meg: közreműködött a Kéknefelejcs Népdalkör Juhász Anikó vezetésével, a Tulipán gyermek néptánccsoport Illésné Márin Éva felkészítésével, valamint Horváth Gábor harmonikás és mestere, Farkas Zoltán. A közönség soraiban helyet foglaltak a Schwarzenbruck testvérvárosból érkezett delegáció tagjai is, a Keceli Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai, önkéntesei kíséretében.
 
 
Az ebédet megelőzően Haszilló Ferenc polgármester köszöntötte az időseket, a Schwarzenbruck testvérvárosból érkezett delegációt és valamennyi segítőt, közreműködőt. Beszédében a hála szavaival szólt az idősek szerepéről a családban és a közösségben, tolmácsolva Pál apostol gondolatait a szeretetről. Kiemelte a plébániával és a Keceli Német Nemzetiségi Önkormányzattal való példás együttműködést mindenkor, de most különösen a testvérvárosból érkezett küldöttség vendéglátása kapcsán. Köszönetét fejezte ki továbbá mindazoknak, aki támogattak, felajánlottak, munkájukkal közreműködtek a rendezvény sikere érdekében.
 
A beszédet követően a schwarzenbrucki vendégek részéről Erich Deifel adta át ajándékukat városunknak, majd a három fogásos ebéd előtt plébános atya mondott asztali áldást. A felszolgálásban a hivatal és a Városgazdálkodási csoport dolgozói közreműködtek, az étel az idősek otthona konyhájáról érkezett.
 
Ebéd után a Bogárzó citeraegyüttes pezsdítette fel a hangulatot, majd Gergely Róbert nagyszerű műsora következett, nosztalgia-slágerekkel, békebeli- és operett dalokkal.
 

Szöveg: Kecel Város Facebook oldal
Fotók: Kecel Város/Varga Eszter 
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS
Írta: vira