A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 26. fordulójában egy kihagyott játéknapot követően lépett pályára hazai környezetben a Kecel FC gárdája. Az együttes jó előjelekkel várta a május 5-én lejátszott találkozót, hiszen az előző két mérkőzésüket megnyerték.

-Hirdetés-

A csapat bravúros módon 1-0-ra nyert Kalocsán, majd hazai pályán győztek 5-1-re a Kecskeméti LC ellen. A keceli együttes most a Bácsalmási PVSE gárdáját látta vendégül, akiktől 2-0 (0-1) arányú vereséget szenvedtek: Molnár – Vata (Bajnok), Bányai, Killer, Sajdik, Patai (Döbrentei), Fenyvesi K. (Kámán), Fenyvesi B., Nagy K. (Erdei), Torma, Kóbor (Sendula).

A bácsalmásiak sereghajtóként érkeztek a találkozóra úgy, hogy mindössze 7 pontjuk volt és egyetlen győzelmet arattak korábban. A találkozó elején a keceliek voltak fölényben, a bácsalmásiak pedig próbáltak a saját térfelükre visszahúzódva szervezetten védekezni. A 19. percben a keceli Killer Máté futotta le a védőket középen és egyedül vezethette a kapusra a labdát, de lövése elakadt a vendégek hálóőrében. A 40. percben a keceli Torma Barnabás beadása után ismét Killer Máté került helyzetbe, de 4 méterről a kapu fölé lőtte a labdát. A kihagyott hazai helyzetek megbosszulták magukat, miután a 45. percben a hazai védők üresen hagyták a vendég támadókat a büntetőterületen belül és az őrizetlenül hagyott bácsalmási Fodor Marko a hazai kapu jobb felső sarkába lőtt nagy gólt (0-1). A második félidőben fölényben játszott a hazai gárda, de komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani a bácsalmási kapu előtt. Az 54. percben egy vendég kontratámadás alkalmával Fodor Marko futott el a bal oldalon és a beadása után három védő között szerezte Török Endre a bácsalmásiak második találatát (0-2). Nem sokkal később a hazai hálóőr Molnár Patrik védett óriási bravúrral egy olyan helyzetben, amikor Fodor Marko egyedül vezethette rá a labdát. A későbbiekben sem tudott a szervezetten védekező és nagy lelkesedéssel játszó bácsalmásiak ellen kapura veszélyes lenni a hazai csapat, mindössze Sajdik Áron lövésénél kellett védenie a vendégek hálóőrének bravúrral.

Vata Zalán – Kecel FC játékosa:

– Készültünk, edzettünk a mai mérkőzésre, de két győzelem után talán nem jött jól nekünk, hogy szabadnaposak voltunk az elmúlt hétvégén. Úgy gondolom, hogy sokan lebecsülik a bácsalmásiakat a tabellán elfoglalt helyezésük miatt, pedig sok csapatnak meg kell küzdenie ellenük a győzelemért. Hozzáállásban, ma sajnos néhányan úgy gondolták a csapatunkból, hogy egy szerényebb teljesítmény is elég a sikerhez, de ez nem így lett. Az első félidőben kimaradt két hatalmas gólszerzési lehetőségünk is, ami szerintem döntően befolyásolta a végeredményt. A bácsalmásiak az első komolyabb helyzetükből megszerezték a vezetést és a második félidőben egy kontratámadás végén újabb gólt szereztek. Ezt követően volt még egy ziccerük a vendégeknek, de Molnár Patrik bravúrosan hárított. A szünet után szinte teljesen veszélytelenek voltunk a kapura, így a szervezett játéknak köszönhetően megérdemelten nyertek a bácsalmásiak.

MEGOSZTÁS