Május 10-én, pénteken délután-este egy testet-lelket melengető kulturális-hagyományőrző, azon belül a népi iparművészet témakörébe tartozó programon vehettünk részt a keceli Városi Múzeumban, amely a „Ráncba szedve” címmel meghirdetett, Csordás Katalin viseletkészítő népi iparművész, Szabó Árpád pliszírozó viseletkészítő alkotásait felvonultató, és a két szakember munkáit Rapavi Réka fotókiállításán keresztül bemutató tárlat megnyitóját jelentette a tisztelt nagyérdemű előtt.
A múzeum pincehelyiségében tartották az esemény megnyitó rendezvényét, amelynek keretében a vendégeket Haszilló Ferenc, Kecel Város Önkormányzatának polgármestere köszöntötte, egyben méltatta a kiállítókat, szeretettel ajánlva a kiállítást a Tisztelt Érdeklődő Közönség figyelmébe. A kiállítóknak, illetve a kiállítás megszervezésében, lebonyolításában részt vett személyeknek a közös erőfeszítés eredményeként létrejött kiállításért a Polgármester úr kedves virágcsokrokkal, borokkal, egyéb ajándéktárgyakkal köszönte meg közreműködésüket, odaadó munkájukat.
Haszilló Ferenc polgármester köszöntötte a megjelenteket
A kiállítást hivatalosan Galántai Katalin, Kecel Város Önkormányzata Óvodája és Bölcsődéje igazgató asszonya nyitotta meg, aki a programban való aktív közreműködése elismeréséül szintén tárgyjutalomban részesült.
A kiállítást hivatalosan Galántai Katalin nyitotta meg
A megnyitón közreműködött Hunyadi Janka is, aki alkalomhoz illő dalok előadásával hangolta rá a közönséget a megnyílt népi tematikájú kiállításra.
Közreműködött Hunyadi Janka
A korábbi projektekben való közreműködésért, az eddigi áldozatos munkájukért, és a mostani kiállítás megszervezéséért a Polgármester úrtól elismerést vehetett át mások mellett Kiss Csaba, a Kecel és Keceliek Anno Facebook-közösség létrehozója/adminisztrátora, a Keceli Helytörténeti Gyűjtemény kezelője, valamint Maszlik Károly, a Keceli Városi Múzeum munkatársa is.
 
A megnyitót követően az igazgató asszony és Polgármester úr szívélyesen figyelmünkbe ajánlották a kiállítás megtekintését.
 
Ezt követően a szervezők frissítő üdítőitalok és borok széles választéka mellett finom házi süteményekkel kínálták a jelenlévőket. Kóstoló Pont is volt, ahol kiváló minőségű keceli gyümölcsitalokat ízlelhettek meg az érdeklődők.

A kiállítás 2024. június 23-ig megtekinthető a keceli Városi Múzeumban.

A rendezvény az alábbi személyek részvételével és támogatásával valósult meg:
Haszilló Ferenc, Kecel Város Önkormányzatának polgármestere
Kecel Város Önkormányzata Múzeumának minden tisztelt munkatársa
Kiss Csaba, Kecel Város Helytörténeti Gyűjteményének vezetője
Turnai Ágnes helytörténeti kutató
Maszlik Károly múzeumi munkatárs, önkéntes tűzoltó
Csordás Katalin viseletkészítő népi iparművész
Szabó Árpád pliszírozó viseletkészítő
Rapavi Réka fotográfus
Galántai Katalin, Kecel Város Önkormányzata Óvodája és Bölcsődéje igazgató asszonya
Hunyadi Janka énekes
Minden tisztelt keceli lakótárs, aki megtisztelte jelenlétével ezt a szép rendezvényt
 

További képek a keceli Városi Múzeum Facebook oldalán:

-Hirdetés-

 

Szöveg: Városi Múzeum Facebook oldal
Képek: Keceli Hírek

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (16 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira