Már végleges, hogy az egyes településeken milyen szervezetek és mely személyek indulhatnak a polgármesteri, valamint önkormányzati képviselői helyekért. Eldőlt az is, hogy mely pártok, szervezetek indíthatnak listát a vármegyei önkormányzati valamint az Európai Parlamenti választásokon. Keceli összefoglalónkat olvashatja az alábbi cikkben, melyhez a hivatalos információkat a valasztas.hu honlapról, valamint a nyilvánosan fellelhető információkból gyűjtöttük ki.

Az öt évvel ezelőtti választáshoz képes Kecelen is visszaesett a polgármester és a képviselő jelöltek száma. Míg az előző választáson 3 polgármester jelölt és 28 képviselő jelölt állt rajthoz a választások előtt, az idén június 9-én esedékes választásokon 2 keceli polgármester jelölt és 18 képviselő jelölt méreti meg magát.

-Hirdetés-

Ez a szám a képviselő jelöltek tekintetében minden idők legalacsonyabb indulói létszáma. A legtöbb képviselő jelölt Kecelen 1994 őszén indult, amikor is 42 jelölt közül választhattak, ezt követi a 2006-os 32 képviselő jelölt. 2010-óta a polgármester jelöltek és a képviselő jelöltek tekintetében a folyamatos csökkenés a jellemző. Országos politikai pártok tekintetében a Fidesz-KDNP polgármester jelöltet és 8 képviselő jelöltet indít, a Mi Hazánk 1 képviselő jelöltet, a Megoldás Mozgalom 1 képviselő jelöltet indít, míg 8 független képviselő jelölt is összeméri a támogatottságát Kecelen június 9-én.

POLGÁRMESTER JELÖLTEK KECELEN

Haszilló Ferenc Attila – FIDESZ – KDNP

Benedeczki Tamás – Független

KÉPVISELŐ JELÖLTEK KECELEN
FIDESZ-KDNP
Bányászi Gábor
Ferró Csaba
Fejes Zalán
Forrai Ákos
Kovács László
László Erika
Paplanos László
Radva Zoltán
MI HAZÁNK

Béleczki Dalma

MEGOLDÁS MOZGALOM

Grecs Krisztina

FÜGGETLENEK

Berger József
Flaisz Krisztián
Kelemen László
Kókai István
Lakatos Péter Tibor
Petes Gábor
Sendula Anita
Varga Bálint


A vira.hu folyamatosan nyomon követi az idei EP és önkormányzati választások történéseit a Kiskőrösi Járás településein, ezért amennyiben foglalkoztatja a téma, tájékozódna az önkormányzati választási aktuális információiról, kattintson a híreknél található önkormányzati választás 2024 feliratú linkre!  

MEGOSZTÁS
Írta: vira