Kecelen is sokan dolgoznak nap mint nap azon, hogy a település szépüljön és, hogy a mindennapokban is komfortos, élhető lakóhelye legyen az itt élőknek. A Városgazdálkodási csoport felel Kecelen azért, hogy a közterületeken rend és tisztaság legyen, a városüzemeltetéssel kapcsolatos karbantartási feladatok is ellátásra kerüljenek. A csoport munkatársai az utóbbi évek nagyobb fejlesztéseiben is fontos szerepet vállaltak. Vezetőjük egy szimpatikus, agilis tősgyökeres keceli, Radva Zoltán, aki 2000 óta, tehát több évtizede dolgozik a csapatnál, majd 2015 óta vezeti is azt. Készítettünk egy kissé személyesebb interjút, hogy jobban megismerhessük a Városgazdálkodási csoport vezetőjét.

– Tősgyökeres keceliként hogyan alakult a gyermek- és fiatalkorod?
-Hirdetés-

– Kiskunhalason születtem 1972-ben, valóban tősgyökeres keceli családban. Eredetileg kőműves szakmát szereztem Kiskőrösön, az Ipari Szakmunkásképzőben még 1991-ben, majd Baján technikusi képesítést kaptam. A sorkatonai szolgálat letöltése után egy kiskunhalasi cégnél dolgoztam, majd 2000-ben kerültem a keceli városgazdálkodáshoz. Az életcélom az volt – és az ma is –, hogy itt dolgozzak Kecelen, a helyi közösségben. Mindig azt kerestem, hogy mit tehetek a városért, hogyan szépíthetem.

2000-ben házasodunk össze feleségemmel, a szintén keceli Szabadi Katalinnal, akivel az egyházközösségünkben ismerkedtünk meg.

Mint minden fiatal pár, mi is szinte azonnal szerettünk volna gyermeket. Hét év után egy lányunk, majd egy fiunk született. Emma 15 éves és a Dékáni Szakgimnáziumban tanul, Áron 10 éves és a helyi általános iskolában 4. osztályos. Feleségem az Országos Büntetésvégrehajtási Intézetnél dolgozik Kiskunhalason, korábban Kecelen, a Csendes Ősz Idősek Otthona alkalmazásában állt.

– Családoddal melyek a kedvenc közös programjaitok?

– Szabadidőnkben nagy országjárók vagyunk, sokat kirándulunk. A túraútvonalaktól kezdve a régi várak, kastélyok felderítéséig minden érdekel minket. Ahova lehetőség van, oda mindenképpen be is megyünk. Erre évente nagyjából kétszer van lehetőségünk és időnk. A gyerekeket is meg szoktuk kérdezni, hogy hova menjünk, mit néznének meg szívesen, majd térképen megmutatom nekik, hol voltunk és merre nem jártunk még. Szeretnénk minél több helyet megtekinteni hazánkban, hiszen számos természeti és kulturális, történelmi látnivalónk van, amelyek közül amit csak lehet, biztosan meg fogunk látogatni a családdal.

– A kiránduláson kívül van-e valamilyen hobbid?

– Nagyjából 40 évvel ezelőtt matchboxokat kezdtem gyűjteni, amelyek még mindig megvannak. A gyűjtemény jelenleg 320 darabból áll, az autók többségében angol és makaói gyártmányúak. Régen, ha volt egy kis zsebpénzem, egyből mentem is az áruházba, és vettem egy újabb kincset. 2008 és 2010 között a Disney és a BLIKK újság közös mesekönyvakciójának kiadványait gyűjtöttem össze. Ezeket a gyerekeim nagyon szerették.

– Hogyan zajlik a napi élet a Városgazdálkodási csoportnál?

– Nekem hivatás és életforma is egyben, hogy itt dolgozom az önkormányzatnál e pozícióban. Nagyon szeretem a munkám, és fontos számomra a csapatban történő munkavégzés.

A Városgazdálkodási csoportnál 11 állandó munkatárs dolgozik, közmunkások jelenleg 16-an vannak.
A napi feladataink elvégzése mellett az önkormányzati rendezvények technikai hátterét is mi biztosítjuk. Három év kihagyás után 4 helyszínen zajlott a virágfesztivál, melynek nemcsak a teremberendezését végeztük, hanem a kellékek legyártása is a mi dolgunk. Iskolai rendezvényeken is szoktunk segíteni, valamint a sportcsarnokban tartott nagyobb eseményeknél.

Mindemellett feladatom a közérdekű munka koordinálása is, bíróságra menni ezen ügyekben, valamint dokumentálni is. Minden adminisztratív feladat és a felelősség is az enyém, hogy a közérdekű munkára kötelezettek ledolgozzák a büntetés miatt kiszabott óraszámukat.

A sok új fejlesztés eszközbeszerzést is kívánt, melyek munkába állítása is külön szakértelmet, időt, energiát igényelt.

– Milyen eszközökkel dolgoztok?

– Három évvel ezelőtt egy önjáró grédert vásárolt az önkormányzat, ami nagymértékben megkönnyíti a munkánkat. Tavaly pályázati forrás útján sikerült beszereznünk egy SOLIS N 65-ös traktort, valamint egy SOLIS N 27-es fülke nélküli traktort. Az utóbbival a fűnyírást végezzük, és ehhez van csatlakoztatva a lombszívó is. Hitachi traktorunkra felszereltünk egy pályakefét, amivel a műfüves pályát tartjuk karban, továbbá a tavalyi beszerzések között szerepel még 2 db önjáró fűnyíró traktor is. 21 millió forintos eszközbeszerzés eredménye a 7 méteres, teleszkópos rézsűkasza, illetve arra egy külön adapter, az alternáló ágvágó. Az elmúlt 3 évben a gépparkunk, eszközeink jelentősen megújultak, kibővültek.

Radva Zoltán és Haszilló Ferenc polgármester (b-j)

További eredményes munkát kívánunk neked és a csapatodnak!

Képek: Radva Zoltán archív

MEGOSZTÁS
Írta: vira