2024. június 2-án vasárnap Retro juniálist szervezett Kecel Város Önkormányzata és annak intézményei a közlekedés jegyében, Kecelen a városközpontban. Az egész napos ingyenes programok által biztosították a szórakozást minden korosztály számára.

 

-Hirdetés-

Reggel 8 órától az önkormányzat csettegője járta a város utcáit és hívogatta az embereket a rendezvényre. Lajkó Imrével és zenekarával indult az ébresztés. 

Fotó: Haszilló Ferenc fb oldal 

A városközpontban a szabadtéri színpad előtti részen állatsimogató, míg a művelődési ház előtt tűzoltóautó-bemutató várta az érdeklődőket.

A rendezvénytéren az óvónők játszóházában: kézműves foglalkozások a RETRO jegyében, barkácsolás, társasjátékozás várt az ifjúságra. De volt még ingyenes körhinta és légvárak is, Varázserdő játszóház, valamint szabadtéri fotókiállítás a művelődési ház előtt. 

Fotó: Kecel Város fb oldal

Aki szeretett volna, úgynevezett pecsétgyűjtő játékban is részt vehetett az állomásokon, majd a gyűjtőládába dobott szelvényekből 15.15 órakor ajándékot sorsoltak a művelődési ház előtt – aki retró jelmezben érkezett, gyűjtőlapjára plusz pecsétet kapott -.

Étel- és italkínálatból sem volt hiány, hiszen árusok és vendéglátósok települtek ki a művelődéi ház elé. 

Fotó: Városi Múzeum fb oldal

A TGV 2000 Vasútmodellező Klub, Kecskemét bemutatóját is megtekinthették az érdeklődők a művelődési ház kiállítótermében. 

Fotó: Kecel Város fb oldal 

10.30-tól Ikarus 256 busz járat indult a Rákóczi Ferenc utca elejéről (a Rendőrőrs elől) a Pintér Művek Haditechnikai Parkba, melyre előzetesen regisztrálni kellett. 

10.45-kor tartották a rendezvény megnyitóját, ahol Haszilló Ferenc polgármester mondott köszöntőt, majd Fekete Szabolcs plébános megáldotta a járműveket. 

Fotó: Haszilló Ferenc fb oldal

A kiállításra összegyűlt járműveket Hatvani Árpád vezetésével indították be

Fotó: Kecel Város fb oldal

11 és 13 óra között a gyermekek számára oldalkocsis motoroztatás volt biztosított az iskolaudvaron a Hatvani Motorgyűjtemény szervezésében. 

Fotó: Városi Múzeum fb oldal

Mindeközben a Városi Múzeumban további izgalmas programok várták a Retro juniális résztvevőit. Itt a nap folyamán többször is volt lepényevő-verseny, továbbá a múzeum kiállításai ingyenesen megtekinthetők voltak bárki számára.

13 órakor nyitották meg az Allbringa kerékpárszerviz kerékpáros délutánját az iskolaudvaron, ahol versenyezni is lehetett, de voltak ott elektromos robogók, E-Bike kiállítás és teszt is. Lehetőség volt elektromos robogók, roller, pedelec kerékpárok,  kipróbálására is. A kerékpáros rendezvény ideje alatt az iskolaudvaron a buli hangulatról DJ. Bolvári Tamás gondoskodott.

Az 5-10 éves korosztály Varázserdei futamon is részt vehetett, ahol játékos vetélkedővel készültek a gyerekek részére. Az első 30 résztvevő ajándékot is kapott. 

Délután 14.30-kor Ikarus 256 busz indult a Rákóczi Ferenc utca elejéről (a Rendőrőrs elől) a Hatvani Motorgyűjteménybe és a Hatvani Lovastanyára. 

A Pecsétgyűjtő játék ajándéksorsolására, valamivel 15 óra után került sor a művelődési ház előtt, majd habparti várt a gyerekekre a tűzoltóság jóvoltából. 

A gépkiállítás résztvevői 17 órakor egy tiszteletkört tettek a városban a Rákóczi Ferenc utca – Pintér Művek – Arany J. u. – Vasút utca – körforgalom útvonalon. 

Majd az este Takáts Tamás Blues Band koncertjével zárult a szabadtéri színpadon.

Fotó: Haszilló Ferenc fb oldal

Partnereik voltak:
Allbringa Kerékpárszerviz, Kecel
Flaisz Nándor és családja, barátok
Hatvani Motorgyűjtemény, Kecel
Hatvani Lovastanya, Kecel
Keceli Polgárőr Egyesület
Kiskőrösi Dutra Baráti Kör
Pintér Művek Haditechnikai Park, Kecel
Rendőrőrs, Kecel
Szentháromság Plébánia, Kecel
TGV 2000 Vasútmodellező Klub, Kecskemét
Tűzoltóság, Kecel
Tyúkanyó Hagyományőrző Konyhája
Varázserdő Családi Központ, Kecel
Veterán Jármű Randi, Kiskőrös 

MEGOSZTÁS
Írta: vira