Az öt évvel ezelőtti választáson magas szavazati aránnyal mandátumhoz jutott keceli képviselő szerint szemmel látható a fejlődés a településen, mióta az együttműködés megvalósult a testület többségében.

A 2019 októberében megtartott önkormányzati választás egyik megválasztott képviselője Kecelen Bányászi Gábor, aki gazdálkodóként nagy reményekkel telve indult a helyi választásokon öt évvel ezelőtt. Az 1982-ben Kecelen született képviselő akkor már szorgalmazta az elfajult vitatkozásba és kicsinyes ellenségeskedésbe fulladó keceli képviselő-testület hozzáállásának megváltoztatását. A helyi választók akkor úgy döntöttek, hogy számára is bizalmat adnak, így képviselőként tevékenykedett az elmúlt években.

– Mennyire sikerült beváltani azokat az elképzeléseket, igényeket, amelyeket öt éve Ön és a választói megfogalmaztak Kecelen?
-Hirdetés-

-Legfőbb vágyunk az volt – és az ma is –, hogy végre egy irányba húzzon a szekér, azaz legyen a polgármester mögött egy olyan, Kecel iránt elkötelezett képviselői csapat, amely a napi politikai csatározások helyett a város fejlődését, a folyamatosan megjelenő lehetőségek megragadását végzi. Öt éve a választók döntése alapján megvalósult a többségünk a képviselő-testületben, így – a korábbi évtizedekkel ellentétben – a megjelenő fejlesztési lehetőségekkel élni is tudtunk, a nem várt nehézségek ellenére. A pályázatos projekteken kívül sok önerős beruházást is meg tudtunk valósítani, mivel a gyors döntéshozatalhoz rendelkezésre állt a szavazati többség. Így Kecel-Imrehegy között kerékpárút létesült, megtörtént a sportpálya felújítása, parkolók, parkok és közösségi terek épültek, valamint sikerült a város közvilágítását is korszerűsítenünk. Újra kiemelem: ezek mind a polgármester mögött álló képviselői többség gyors reagálásának köszönhetők. Ezért is bízom abban, hogy most vasárnap újra a csapatunkra szavaznak a keceli választók.

– Milyen jövőbeli tervei vannak, amennyiben újraválasztják képviselőként?

– Folytatni kell a település fejlődését szolgáló pályázatok észszerű kihasználását. Ez a lehetőségekhez képest jól működött az elmúlt években is.

Tovább kell dolgozni a megnyert pályázatok megvalósításán – egészségház, orvosi rendelők, művelődési ház, sportcsarnok felújítása. A jégkárelhárító rendszert is fontos lenne fejleszteni, és véleményem szerint a piacnak is alkalmasabb helyet kellene találnunk a közeljövőben.

Minden településen folyamatos téma a járdák és játszóterek fejlesztése, javítása és megépítése. Kecelen e téren is sokat léptünk előre az elmúlt években, de még bőven van feladatunk a járdaépítésekkel, utak felújításával kapcsolatban is.

A városi karbantartási munkák folyamatos végzéséhez már az elmúlt években is sikerült forrásokat rendelni, és így új gép- és eszközparkot létrehozni. Ennek bővítését is folytatni kell, annak érdekében, hogy hatékonyan és egyre inkább költségtakarékosan tudjon dolgozni a Városgazdálkodási csoport.

Emellett továbbra is fontos a kecelieket megmozdító közösségi események szervezése, például a sikeres Keceli Traktoros Nap. Habár a rendezvényeknek az elmúlt évek járványügyi korlátozásai és az áremelkedések nem tettek jót, de talán túl vagyunk a nehéz időkön.

Bízom abban, hogy a keceliek látják a város fejlődését az öt évvel ezelőtti állapothoz képest, és a folytatásban az ellenségeskedők helyett a polgármestert támogató képviselőknek adnak bizalmat. Amennyiben a választók bizalmából én is köztük leszek, továbbra is a város érdekeit tartom a szemem előtt.

MEGOSZTÁS
Írta: vira