Már sokéves hagyománya van annak Kecelen, hogy minden évben az önkormányzat köszönti a 18. életévüket betöltő fiatalokat, és vendégül látja az őket felnevelő szülőket, családtagokat. Idén június 22-én már 15. alkalommal tartották meg ezt az eseményt a városháza dísztermében.

A megjelenteket az önkormányzat nevében Gyalogné Klajkó Eszter köszöntötte, aki elmondta, hogy ezen a napon a 2006-ben születetteket várták az eseményre. Az említett évben mintegy 100-an születtek a városban, akik közül 36-an jöttek el Palásti István javaslata alapján elindított programra.

-Hirdetés-

A rendezvény megnyitásaként a kiskőrösi SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek produkcióját hallhatták a jelenlévők.

Purcell: Allegro és Klark: Dán király induló c. művét előadta:
Gmoser István és Suba Dániel – trombitán,
László Zsolt – tenorszaxofonon,
Czirok Áron – tenorkürtön és
Juhász Zalán – tubán.

Fekete Szabolcs, Forrai Ákos, Haszilló Ferenc

Azt követően Haszilló Ferenc polgármester osztotta meg gondolatait a megjelentekkel. Elmondta – ,,ezen esemény különleges helyet foglal el mind a keceli rendezvényeinek sorában, mind a szívemben.” Kiemelte, hogy városvezetőként, sokat tapasztalt felnőttként ma is szívesen találkozik és beszélget az ifjúsággal.

A rendezvény alkalmával kis érdekességként mindig csokorba gyűjtik azt is, hogy mi történt a világban abban az évben, amikor az ünnepeltek megszülettek. A polgármester ezeket a legfontosabb eseményeket idézte fel.

„Ezen eseményekről nektek olvasmányaitok, tévéműsorok vagy szüleitek, tanáraitok elmondása alapján lehet tudomásotok, de ha a szüleiteket kérdezzük, egészen biztos, hogy az ő számukra 2006 legfontosabb pillanata a ti megszületésetek volt. A mai nap alkalmas arra is, hogy megköszönjétek szüleiteknek, nagyszüleiteknek a gondoskodást, szeretetet, amely egész életetek során végigkísér majd benneteket. Jelen ünnepséggel azt szeretnénk jelezni, hogy amilyen fontos nektek és családotoknak a 18. életév megünneplése, ugyanolyan fontos városunk számára is. Mielőtt átadom a szót plébános atyának, a város részéről megerősítem, hogy sose feledjétek: akárhogy halad az idő, és akármerre szólít titeket a nagyvilág, Kecelre mindig hazavárunk, és szeretettel gondolunk rátok!” – zárta szavait Haszilló Ferenc.

Az ünnepség kezdete óta része, hogy a polgármester mellett az egyházak helyi vezetői, képviselői is útravaló gondolatokkal látják el a 18 éveseket. Az eseményen a Római Katolikus Egyház részéről főtisztelendő Fekete Szabolcs plébános atya osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.

A köszöntők után az emléklapok és ajándékok átadása következett. Az emléklapokat és az ajándékokat Kecel Város Önkormányzata és a Római Katolikus Plébánia biztosította, melyeket Haszilló Ferenc polgármester Forrai Ákos alpolgármester és Fekete Szabolcs plébános adott át a fiataloknak.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (58 db kép)
MEGOSZTÁS