Igaz, messze még a hideg idő, de sokakban már most felmerülhet a kérdés, milyen téligumit szerezzen be idén az autójára. Természetesen közel sem mindegy, milyen téligumi típus kerül fel egy gépjárműre, hiszen az elsődleges szempontnak a biztonságnak kell lennie. Téligumi típusok összehasonlítása: melyek most a legnépszerűbbek?
Mikor kell téliguminak kerülnie az autóra?

Téligumi vásárlás előtt érdemes néhány alapszabállyal tisztába lenni. Az, hogy mikor kell téliguminak kerülnie az autóra attól függ, milyen odakint a hőmérséklet. Célszerű megjegyezni a 7°C fokos szabályt! Ez azt takarja, hogyha odakint már tartósan 7°C alatt van a hőmérséklet, akkor a nyári gumikat minél előbb le kell cserélni az évszaknak megfelelőre. Ezt húzni- halasztani nem szabad, hiszen a biztonságos közlekedés egyik alapfeltétele az, hogy a megfelelő tapadást biztosító gumiabroncs van az autón.

Téligumi típusok összehasonlítása: melyek most a legnépszerűbbek?
-Hirdetés-

A téligumi típusok összehasonlítása több szempont szerint történhet. Ezek az abroncsok lehetnek aszimmetrikusak, szimmetrikusak és egyirányúak is. Mivel mind a 3 más és más tulajdonságokkal rendelkezik, fontos tisztába lenni azzal, hogy a számunka melyik lesz a legjobb döntés. Ezen felül a téligumi típusok összehasonlítása és az, hogy melyek most a legnépszerűbbek függhet attól is, mely gyártó termékeiről beszélünk. Érdemes segítséget kérni annak, aki bizonytalan. Szerencsére ebben sokat tudnak segíteni az olyan weboldalak, mint például a www.gumidirekt.hu.

Miért nézzünk szét online is?

Az olyan oldal, mint ami a fenti linkről gyorsan és egyszerűen elérhető, bárkinek könnyebbséget jelenthet. Itt gyerekjáték lesz a téligumi típusok összehasonlítása! Rengeteg féle gumiabroncsból lehet válogatni, így egész biztos mindenki megtalálja azt, ami a saját részére és természetesen az autója számára is a legjobb választás lesz. Ez azonban még nem minden! Itt arról is lehet információt gyűjteni, hogy mire kell még figyeli a téligumi vásárlása során. Valljuk be, tájékozódni és vásárolni is sokkal egyszerűbb online!

Ne halogassuk a téligumi vásárlást!

Sokan hajlamosak az utolsó utáni percre hagyni a gumiabroncs cserét évszakváltás során. Manapság az időjárás tényleg kiszámíthatatlan, és nem lehet tudni, mikor jön el pontosan a tartós hideg. Ilyenkor kapkodni a vásárlást és később a felszerelést illetően pedig nem jó. Egyrészről nem biztos, hogy azonnal kapunk megfelelő téligumit, másrészről a műhelyekbe is esélyes, hogy várni kell jó néhány napot vagy akár hetet is, mire az autóra kerül az új abroncs. Aki szemfüles és előrelátó is, az remek akciókat találhat a szezon előtt, így érdemes már akár nyár végén is nézelődni. Tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy biztonságosan közlekedjünk autónkkal az utakon!

Írta: G.D.
Kiemelt kép: illusztráció/ Pexels

MEGOSZTÁS
Írta: vira