A Bács-Kiskun Vármegyei Kupa második fordulójában a Kunsági Baromfi-Kaskantyúi FSE hazai környezetben fogadta a Kecel FC gárdáját. A szeptember 11-én lejátszott találkozó esélyese a vármegyei I. osztályú keceli csapat volt, a harmadosztályt a tavalyi szezonban megnyerő kaskantyúiak pedig bizakodtak abban, hogy szoros eredményt érhetnek el.

A fordulatos találkozó gólokban gazdag volt, hiszen hét találat született, de a második félidőben kijött a két csapat közti különbség és a végén a keceliek örülhettek a győzelemnek és a továbbjutásnak.

Kunsági Baromfi-Kaskantyúi FSE – Kecel FC 2-5 (2-2)

Kunsági Baromfi-Kaskantyúi FSE csapata
-Hirdetés-

Kunsági Baromfi-Kaskantyúi FSE: Rigó – Lasztovicza, Tratter, Varga Sz. (Bobek), Kovács Zs., Szabó K., Karf, Hollósi, Hajdú, Fábián, Kelemen.

Kecel FC csapata

Kecel FC: Molnár – Sendula, Bányai, Bajnok, Döbrentei, Killer, Várszegi (Nagy K.), Fenyvesi K., Fenyvesi B. (Vörös), Pocsai, Kóbor.

A találkozó elején mezőnyjáték folyt a pályán, a kaskantyúiak szervezetten visszahúzódtak a saját térfelükre, a keceliek pedig többet birtokolták a labdát. A 8. percben nagy fordulat történt a mérkőzésen, ami a hazaiak taktikáját alapjaiban felborította. Ekkor a keceli Bajnok Noel futotta le középen a hazai védőket, eltolta a kapus mellett a labdát, amikor a büntetőterületen kívül utolsó emberként buktatta őt Rigó László. A szabálytalanság miatt Rigó Lászlót a játékvezető kiállította és helyére a kaskantyúi mezőnyjátékosok közül Lasztovicza Ákos állt be a kapuba. Az eset után a szabadrúgást a keceli Killer Máté végezte el, akinek a lövésébe még beleért Lasztovicza Ákos, de a bal oldali kapufáról a hálóba pattant a labda (0-1). A 27. percben ismét Killer Máté volt az eredményes, aki középen lefutotta a védőket és a ziccert magabiztosan értékesítve kétgólosra növelte a keceliek előnyét (0-2). Úgy tűnt, hogy gyorsan eldől a mérkőzés, azonban a 34. percben a keceli Várszegi Dominik buktatta a büntetőterületen belül Varga Szabolcsot és az ezért megítélt tizenegyest Kovács Zsolt értékesítette magabiztosan (1-2). A 44. percben a kaskantyúiak mintegy 25 méterről végezhettek el szabadrúgást, amelyet Kovács Zsolt lőtt nagy erővel, védhetetlenül a jobb felső sarokba, így a csapatok meglepetésre 2-2-es döntetlennel vonulhattak pihenőre. A második félidőben az emberelőnyben játszó keceliek nagy fölényben játszottak és Bajnok Noel, Nagy Kristóf, valamint Sendula Norbert további góljaival 5-2-re nyertek. A helyzetek alapján lehetett volna nagyobb is a különbség a két csapat között, de a kaskantyúiaknak is voltak kimaradt lehetőségei.

Virág Tibor – Kunsági Baromfi-Kaskantyúi FSE elnöke:

-A mai napon mi voltunk az esélytelenebbek, ez a részünkről egy kötelezően lejátszandó találkozó volt. Sajnos munkahelyi és egyéb elfoglaltságok miatt 4-5 játékosunk ma nem tudott eljönni a mérkőzésre, így mindössze egyetlen cserejátékossal a kispadon vártuk a találkozót. Úgy gondolom, hogy jól tartottuk magunkat végig és amennyiben a mérkőzés elején a kapusunkat nem állítják ki, akkor szorosabb is lehetett volna a végeredmény. Bravúros módon 0-2-ről sikerült egyenlítenünk emberhátrányban, de a második félidőt már nem bírtuk erővel. A találkozó egy edzőmérkőzésnek jó volt, melyen nem vallottunk szégyent egy olyan csapattal szemben, amely a vármegyei I. osztályban is tud ilyen gólarányú győzelmeket aratni. Az idei szezonban is a dobogós helyek valamelyikének az elérése a célunk a bajnokságban, de azt érezzük, látjuk, hogy mindenki bennünket szeretne legyőzni a tavalyi bajnoki címünk után.

Kis Péter – Kecel FC edzője:

-A csapatnál többen sérüléssel bajlódnak, így volt kimaradó a keretünkből és néhányan nem a legjobb állapotban léptek pályára. A mai hozzáállásunkat a mérkőzéshez nem szeretném véleményezni, de azt látni kell, hogy ez az irány nem vezet semmi jóra. Nem akarom megsérteni a játékosaimat, de katasztrófa, amit ma nyújtottunk. Már az első félidőben kihagytunk 5-6 nagy ziccert, a szünet után is megvoltak a helyzeteink, amiből hármat berúgtunk és nyertünk, de összességében sajnos szégyenteljes volt a teljesítményünk.

MEGOSZTÁS