Az Országos Könyvtári Napok programsorozatának részeként a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Ház különleges eseménynek adott otthont október 4-én: Kutyifa Anikó látogatott el a gyermekkönyvtárba, hogy bemutassa Zuri című kötetét. Az interaktív könyvbemutatón elsősorban gyermekek vettek részt, de a felnőttek figyelmét is sikerült felkelteni.

A kiskőrösi írónő színes előadásában mesélt a történet keletkezéséről, inspirációiról és a főszereplő, Zuri különleges kalandjairól. Az előadást élénk érdeklődés övezte, a fiatalok szívesen hallgatták Anikó részletes beszámolóját a karakterek megformálásáról és a könyv írásának folyamatáról, valamint a csodálatos illusztrációk keletkezéséről. A gyerekek kérdéseket tehettek fel, melyekre az írónő örömmel válaszolt. A történetből részleteket is felolvasott, melyek még inkább fokozták a jelenlévők érdeklődését. 

Az esemény végén a jelenlévők lehetőséget kaptak arra is, hogy dedikáltassanak, amit Anikó örömmel teljesített.
-Hirdetés-

A könyvbemutató nemcsak a gyerekeknek nyújtott maradandó élményt, hanem arra is rámutatott, hogy a történetmesélés és az irodalom hogyan képes összekötni a generációkat.

Szöveg, képek: Városi Könyvtár és Művelődési Ház, Kecel

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira