A szépkorúak tiszteletére rendezett ünnepségen idén is benépesült a csengődi művelődési ház: Csengőd Község Önkormányzata nevében ezúttal is személyesen láthattak vendégül mintegy 180 idős csengődi lakost.

-Hirdetés-

 Az ünnep fő szervezője, a Família Központ vezetője, Csima Béláné köszöntötte az egybegyűlteket, majd Pivarcsi Csaba polgármester a tisztelet és szeretet jegyében a költő elgondolkodtató szavait idézte: „Az élet ez a szép nagy játék nem kérdezi, hogy mit értél el, csupán azt, hogy hogyan éltél.” Kiemelte, hogy nem a teljesítmények határozzák meg az ember életét, hanem az értékek, amelyek mentén éli mindennapjait. Mint mondta, az idősek bölcsessége és tapasztalata az egyik legnagyobb kincs számunkra.

Jókívánságait követően név szerint is köszöntötte a település legidősebb polgárait. A rangidős Csengődön élő férfi a 94 éves Kalapos István, a legidősebb nő a felesége, Kalapos Istvánné Mancika néni, aki a 95. születésnapját ünnepelte idén. Gőbölös Istvánné, Fábián Józsefné, Kurucz Jánosné, Kastély Jánosné és Zódor Mihály is betöltötték már a 90. évüket.

Ők személyesen nem tudtak jelen lenni az ünnepségen, azonban Pivarcsi Csaba polgármester virággal és emléklappal személyesen is köszönthette Förgeteg Mihályné Marika nénit, aki idén lett 90 éves.

 

Budaváriné Gubán Mária, Hajdu Tiborné és Kuncz Tímea óvodapedagógusok felkészítésében Öreg néne őzikéje történetével örvendeztették meg az ünnepelteket az óvodások: Fekete Richárd, Jánni Nimród, Kádár Zsombor, Kalmár Lili, Kunhegyesi Martin, Lengyel Fanni, Lénárt István, Pandur Zorka Cseperke, Takács Bianka és Varga Lili.

A szívmelengető előadást követően Makai Béláné Maca néni egy verssel köszöntötte társait, majd Kothencz Lajos énekes lépett a közönség elé, akinek slágereit örömmel fogadták az ünnepeltek. Hálás szívvel fogadták az apró ajándékokat is: dr. Boldoczki Olga gyógyszerész maga készítette kéz- és arckrémmel, Vámossy Béláné Erzsike ünnepi mézeskalácsszívvel kedveskedett az időseknek. A program ezúttal is a konyha dolgozói által elkészített finom ebéddel, jóízű beszélgetéssel zárult.

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (88 db kép)
MEGOSZTÁS