Jazzklub

  Az esemény ideje: 2024. április 5. 19:30 - 23:59
  Helyszín: Kiskőrösi Úttörténeti Múzeum - 6200 Kiskőrös, Dózsa György út 38.

  Szeretettel hívunk benneteket következő klubestünkre, a kiskőrösi Úttörténeti Múzeumba!
  A Szürkeverebek Jazzbandája újra megidézi a tradicionális jazz aranykorát.
   
  Vendégfellépőnk egy csak néhány hónapja alakult együttes, de a tagok már hosszú évek óta elismert képviselői a blues műfajnak Magyarországon, illetve Európában.

  PETRA AND THE PAPER HEARTS

  A ZENEKAR:
  -Hirdetés-

  A blues aranykorát idéző all-star zenekar a műfaj történelmében meghatározó énekesnők (pl. Bessie Smith, Ma Rainey, Big Mama Thornton, Koko Taylor) legkiválóbb dalaiból állított össze változatos bokrétát. A produkció stílus hű módon reprodukálja az 1920-as és 1930-as évek, a klasszikus korszak hangulatát, a fényűző éjszakai lokálok és a titkos speakeasyk világát. Karizmatikus előadásukat a zenészek virtuozitása mellett a tradicionális blues iránti, szívből jövő szeretet emeli olyan zenei dimenzióba, amit nem csupán a műfaj keretei között, de ezen kereteken túl is ritkán élvezhet a közönség.

  A TAGOK:

  Pintér Petra a fiatal generáció egyik legkiválóbb és legstílusosabb énekesnője, az autentikus blues értője és elkötelezett híve. Kamaszkora óta színpadon van, számos formációban megfordult, vendégművészként a műfaj nagy öregjei mellett is szerepelt koncerteken. A Petra and the Paper Hearts az első saját zenekara, régi álmának megvalósulása.

  Wild Cow Sonny nem csupán hazánkban, de a szomszédos országokban is ismert és elismert gitáros-énekes. Zenekarvezetőként a Sonny and His Wild Cows formációból, gitárosként elsősorban az Ed Philips and the Memphis Patrol produkcióból ismert, az ínyencek pedig a tradicionális blues egyik leghitelesebb művelőjeként tartják számon.

  Pengő Csabát a Muddy Shoes és a The Mojo (Mojo Workings) formációból ismeri a szélesebb közönség. Elsősorban a blues és a jazz műfajhoz kötik a nevét, de rendkívül sokoldalú, zenei korlátokat nem ismerő nagybőgősként készített már szólólemezt, szerepelt fusion rock trióban, illetve változatos experimentális jazz formációkban.

  Nagy Szabolcs elismert zenekarok (Muddy Shoes, Ripoff Raskolnikov Band, Braindogs, Ghymes) megbecsült zongoristája. Tanulmányait a Zeneakadémia zeneszerzés szakán végezte, ugyanakkor régóta aktív szereplője a hazai bluesszíntérnek, és amerikai zenészek (Sugar Blue, The Holmes Brothers, Louisiana Red) mellett is bizonyította tehetségét.

  PETRA AND THE PAPER HEARTS

  Pintér Petra – ének
  Wild Cow Sonny – gitár, ének
  Pengő Csaba – nagybőgő
  Nagy Szabolcs – zongora

  MEGOSZTÁS