Az esemény ideje: 2023. január 14. 08:00 - 17:00
Helyszín: Izsáki Piaccsarnok, Izsák, Kecskeméti u. 10.
VERSENYKIÍRÁS
Kolbászol Izsák
A verseny időpontja: 2023. január 14. szombat, 8.00-16.00 óra között
Helyszín: Izsáki Piaccsarnok, Izsák, Kecskeméti u. 10.
Résztvevők: 4 fős csapatok, maximum 40 csapat nevezhet, jelentkezési sorrendben.
Nevezés: Nevezési díj a kolbásztöltő versenyre 20.000 forint. A versenyen való indulás feltétele a nevezési díj befizetése és a nevezési lap leadása a megadott határidőre. A nevezési lap, versenykiírás és a részvételi szabályzat letölthető a www.izsak.hu oldalon vagy átvehető Izsák Város Önkormányzata titkárságán. A kolbászkészítő versenyhez a nevezési lap leadása és a nevezési díj befizetése személyesen történik a polgármesteri hivatal pénztárában 6070 Izsák Szabadság tér 1. szám alatt, hivatali nyitvatartási időben 2022. december 22.-ig, vagy átutalással 11732112-15340151-00000000 számlaszámra és az online nevezési lap kitöltésével. Átutalás esetén kérjük a közlemény rovatba a nevet és címet beírni.
Nevezési határidő: 2023. január 5.
A kolbásztöltő verseny menete: A szervezők minden résztvevő csapat számára csapatonként 5 kg kolbászhúst és 10 méter belet biztosítanak. A töltéshez és daráláshoz szükséges alapanyagokat, eszközöket minden csapat magának biztosítja. A verseny szervezői biztosítják a helyszínt, csapatonként 1 asztalt, vízvételi lehetőséget, valamint a sütéshez tűzhelyet. A verseny szervezői áramvételi lehetőséget nem tudnak biztosítani a versenyző csapatok számára.
Megnyitó: 8.00 óra
Zsűrizés: 13.00-14.00 óra között, eredményhirdetés várhatóan 16.00 órakor.
A zsűri a kolbásztöltő verseny során több alkalommal is felkeresi a csapatokat és értékeli a környezetet, a higiéniát, a csapatmunkát, az előkészítés és hentesmunka szakszerűségét, az elkészült kolbászok minőségét.
A zsűri számára a versenyen készült kolbászokból egy kb. 15 cm-es adagot kell sütve tálalni a zsűri asztalnál 14.00 óráig.
Egyéb előírások: Minden csapat a saját felelősségére vesz részt a versenyen. A versenyen készült termékek nem értékesíthetők. A verseny során be kell tartani a vonatkozó élelmiszer-egészségügyi, higiéniai, balesetvédelmi és részvételi szabályzat előírásait. Ezen kívül a nevezési lapon nyilatkozni kell a versenykiírás és a részvételi szabályzat elfogadásáról. A kolbászkészítéshez csak olyan alapanyagok használhatók fel, amelyek származási igazolása a helyszínen rendelkezésre áll. Származási igazolásnak minősül például a számla, blokk, szállítólevél, a nyersanyag azonosítását lehetővé tevő bolti csomagolás. Az előkészítéshez, kolbászkészítéshez csak szabványos, kifogástalan műszaki állapotú eszközök, készülékek használhatók. A zsűri fenntartja magának a jogot a származási igazolások ellenőrzésére, valamint arra, hogy a kétes eredetű és/vagy minőségű alapanyagokat és a nem megfelelő állapotú eszközöket a versenyből kizárja. A fentiek be nem tartásából eredő balesetekért, megbetegedésekért, károkért a szervező semminemű felelősséget sem vállal.
Online nevezés: https://docs.google.com/forms/d/1–UHN3pUbt-dw6l_hrVOpvWtUZ-h0FsPNlTJM-GZW7Q
Mindenkinek jó hangulatú versenyzést kívánnak a verseny szervezői!