Kovászos kenyér workshop

    Napforduló Étterem - 6239 Császártöltés, Keceli úti tanyák 3., 2025. március 22. 10:00 - 15:00

    Vadkovászos kenyér készítése királybúza lisztekből A-tól Z-ig. Anyakovász, előkovász, fermentolízis, dagasztás, bulkolás, kelesztés, formázás. A kovászos kenyér készítése során az összes érzékszervünket megdolgoztatjuk. Ehhez szükségünk van a belső békénkre és harmonikus környezetre.
     
    10:00 Tájékoztatás a fermentálás fontosságáról, ismerkedés
    10:15 Alapanyagok kimérése, dagasztás
    12:00- 12:30 Ebéd, ajándék kenyérlángos, tea
    12:30-14:00 Bulkolás, kelesztés
    Az előre megkelesztett kenyerek közös sütése és értékesítése az udvaron megrendezésre kerülő családi nap keretében zajló kézműves vásáron
    ESEMÉNY: https://fb.me/e/4FHY8BH2Z
    16:00 Az egyénileg elkészített tészták ajándék szakajtóba való elhelyezése.
    Az elkészített kenyértésztákat otthon egy éjszakára kérjük hűtőben tárolni, másnap javaslatra sütőben megsütni.
     
    Jelentkezési határidő: 2025.03.15. Tel.: +36 30 836 1420
    Létszám maximum 20 fő

     

    MEGOSZTÁS