Napforduló Étterem - 6239 Császártöltés, Keceli úti tanyák 3., 2025. március 22. 10:00 - 15:00
Vadkovászos kenyér készítése királybúza lisztekből A-tól Z-ig. Anyakovász, előkovász, fermentolízis, dagasztás, bulkolás, kelesztés, formázás. A kovászos kenyér készítése során az összes érzékszervünket megdolgoztatjuk. Ehhez szükségünk van a belső békénkre és harmonikus környezetre.
10:00 Tájékoztatás a fermentálás fontosságáról, ismerkedés
10:15 Alapanyagok kimérése, dagasztás
12:00- 12:30 Ebéd, ajándék kenyérlángos, tea
12:30-14:00 Bulkolás, kelesztés
Az előre megkelesztett kenyerek közös sütése és értékesítése az udvaron megrendezésre kerülő családi nap keretében zajló kézműves vásáron
ESEMÉNY: https://fb.me/e/4FHY8BH2Z
ESEMÉNY: https://fb.me/e/4FHY8BH2Z
16:00 Az egyénileg elkészített tészták ajándék szakajtóba való elhelyezése.
Az elkészített kenyértésztákat otthon egy éjszakára kérjük hűtőben tárolni, másnap javaslatra sütőben megsütni.
Jelentkezési határidő: 2025.03.15. Tel.: +36 30 836 1420
Létszám maximum 20 fő
Létszám maximum 20 fő