Los Orangutanes koncert

  Az esemény ideje: 2024. április 19. 18:00 - 20:00
  Helyszín: Városi Könyvtár és Művelődési Ház - Kecel, Szabadság tér 17.

  2024. április 19. 18:00
  Kecel, Városi Könyvtár és Művelődési Ház (Szabadság tér 17.)
  A Los Orangutanes zenekar 2017 óta táncoltatja a magyar cumbia rajongókat. Annak ellenére, hogy Dél-Amerika legnépszerűbb stílusa a cumbia, ez a műfaj méltatlanul kis figyelmet kapott eddig idehaza. Ezen szeretne változtatni a Los Orangutanes, melyet kipróbált, veterán zenészek hívtak életre. Az Irie Maffia, Zuboly, Paso, Besodrom, Anselmo Crew tagjaiból verbuválódott csapat rövid idő alatt a táncolni vágyó magyarok kedvencévé vált, telt házas Müpa, Akvárium Nagyhall és Kobuci kertes koncertek, valamint számtalan hazai fesztivál is a hátuk mögött van már. 2021-ben jött el az idő az élő koncertek mellett a stúdió lemezek kiadására is.
   
  A Lo Mejor De La Cumbia tisztelgés a műfaj legnagyobb úttörői előtt. Összesen 12 klasszikus cumbia dalból összegyűrt egyveleg, amely betekintést nyújt a cumiba széles spektrumába. Latin ütősök és sok fúvós hangszer mellett a műfaj legjellegzetesebb hangszere a tangóharmonika is főszerepet kap. A dalok pedig Ivan Tabeira és Árkosi Szabi előadásától vállnak igazán egyedivé.
   
  A Lo Mejor De La Cumbia egy audiovizuális album, majd minden dalhoz készül egy animációs kisfilm is, amely betekintést mutat mind a zenekar mind a cumbia kissé meseszerű, pszichedelikus világába. Aki járt már Los Orangutanes koncerten, az tudja, hogy nem lehet ülve végignézni a csapatot, az ember lába automatikusan táncra perdül.
  Az esemény látogatása ingyenes.
   
  A Petőfi Kulturális Program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg.
  -Hirdetés-

   

  MEGOSZTÁS