Finn delegáció látogatott városunkba

Tizenkét fős küldöttség tett látogatást finn testvérvárosunkból, Lapuából Kiskőrösön, a Finn-Magyar Baráti Társaságot képviselve, Paavo Latva Rasku, a település nyugállományú polgármesterének vezetésével, május 5-6-7-8-án. Kiskőrös városa és a Kiskőrösi Evangélikus Egyházközség a testvérvárosi megállapodást és programot 2008 szeptemberében írta alá Lapua városával, a Lapuai Dómegyházközséggel és a Lapuai Keresztyén Népfőiskolával a 2009-től 2013-ig terjedő időszakra, majd 2013 júliusában újabb öt esztendőre meghosszabbították az együttműködési megállapodást. Azóta többször is kölcsönösen meglátogatták egymást a két település delegációi. A város lapuai vendégei május 5-én, csütörtök este érkeztek meg Kiskőrösre, ahol Domonyi László polgármester fogadta őket és Lupták György evangélikus esperes, a déli egyházkerület püspökhelyettese koordinálta ittlétüket.

-Hirdetés-

Péntek délelőtt a Városháza dísztermében Domonyi László polgármester ismertette a város működését, az itt élő lakosság megélhetési forrásait, kiemelve az egyre erősödő ipari ágazatot, valamint a mezőgazdaságot, azon belül is a szőlő, zöldség, valamint gyümölcstermesztést és a mezőgazdasági termények feldolgozási lehetőségeit.

A nap további részében finn testvéreink megtekintették városunk nevezetességeit, ismerkedtek az evangélikus gyülekezettel, majd látogatást tettek a Szentpéteri borpincében. Szombaton a piacra „ruccantak ki”, majd a bevásárlás után thermálfürdőnk gyógyhatását élvezték. Vasárnap reggel utaztak Budapestre, ahonnan rövid városnézés után repültek vissza Finnországba.

MEGOSZTÁS