„Széchenyi István életútja” kiállítás Kiskőrösön

Az idei évben országosan emlékeznek meg Széchenyi István születésének 225. évfordulójára.

-Hirdetés-

Ebben vett részt a városunkban megtalálható Közúti Múzeum is. Ennek az évfordulónak alkalmából hirdette meg a „Széchenyi életútja” tabló pályázatot is középiskolás diákok számára.

A tabló kiállítás pályázata március 15-től április 15-ig volt kiírva. A beküldött pályázatokból 9 győztes középiskola került ki, amelyek megtekinthetőek a közúti múzeumban. A nyertesek között olyan iskolák városai találhatóak meg, mint például.: Esztergom, Kiskunfélegyháza, Debrecen, Szeged, Mohács.

A kiállítás június 25-től a múzeumok éjszakája óta tekinthető meg. A kiállítás július végéig tart. A tablók mellett Krámer Iván gyűjteményből és a Közúti Szakgyűjtemény gyűjteményéből találhatók még kiállított tárgyak. A kiállítás megnyitóján megjelent a Széchenyi család és a Széchenyi társaság elnöke. A tablók megtekinthetőek voltak Nagycenken és később Ópusztaszeren is elhelyezik őket.

 

Reméljük, minél többen fogják megtekinteni a kiállítást, addig is a tárlatról készült képekből készült ízelítőt ajánljuk figyelmükbe.

 

MEGOSZTÁS