A kiskőrösi laktanyára emlékeztek

15 évvel ezelőtt került lakat a kiskőrösi laktanyára, az alkalomból gyűltek össze emlékezni az egykori katonatársak, bajtársak július 9-én, szombaton délelőtt a Szarvas Fogadó nagytermében.

-Hirdetés-

A mintegy száz megjelentet Herédi Attila köszöntötte, majd a laktanya utolsó parancsnoka, Gucsek László mondott beszédet. A kivetítőn közben Fábi János képeit lehetett látni: régi képeket a laktanyáról, a katonaéletről, illetve a legutóbbi, a bezárás 10. évfordulóján készült képekből. A beszéd után az egykori bajtársak Fadgyas István vezetésével megkoszorúzták a gimnázium előtt lévő Petőfi-szobrot, mely egykor a laktanya főterét ékesítette, majd Schiller Katalin idegenvezetésével megtekintették a megújult főteret.

Ezt követően koszorút helyezett el Petőfi Sándor szobránál Gucsek László, Miklovicz Menyhért, Gottfried Béla és Fadgyas István.

A városközponti séta és megemlékezések után visszatértek a Szarvas Fogadóba, ahol a városvezetés nevében Szedmák Tamás képviselő, a Művelődési, Közoktatási és Sport Bizottság elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Ebéd után kötetlen beszélgetés közben elevenítették fel hajdanvolt emlékeiket a másfél évtizeddel ezelőtti időszakról.

Forrás. kiskoros.hu

MEGOSZTÁS