Szüreti Kavalkád a „Zöld Oviban” Soltvadkerten

Szeptember 3. hetében ismét megismertették és megörvendeztették a soltvadkerti Evangélikus Egyházi Óvoda dolgozói kis óvodásaikat a szőlőszüret hagyományaival.
Szorgos szülők segítségével igazi szüreti fesztivál kerekedett az új óvoda udvarán.

-Hirdetés-

Stílusosan német dalok adták meg az intézmény „Szüreti kavalkád”-jának hangulatát.
A sok zöld ruhába öltözött apróság örömteli hangja töltötte be az óvoda zöld övezetét és a környező utcákat.Nem csoda! Hiszen volt itt csettegő, kis traktor, amire még a legkisebbek is felülhettek egy kis időre kormányosként.Puttonnyal a hátukon, gumicsizmával a lábukon taposták a szőlőt és kis présekbe hajigálva préselték ki belőle a mustot. Ez a folyamat az, melyet hagyományként tisztel és őriz a legtöbb vadkerti család, hiszen ez a város mezőgazdasági jellegéből adódik.

Működött itt táncház az óvó nénik vezetésével, kis vonatba szállva kanyarogtak a sok udvari játék között. A csillám tetoválásnál és a dió-, mogyoró törésnél is hosszú sorok kígyóztak. A maszatos arcocskák, de a délelőtt végére fáradtan csillogó szempárok arról árulkodtak, hogy érdemes volt a szervező munka, és hatalmas volt az élmény a gyermekek, nevelők és szülők számára is.

Mindezeket a programokat a „Zöld hét” jegyében alkották meg, mely a „Zöld óvodai” cím elnyerése után került megrendezésre immár 3. alkalommal a soltvadkerti Evangélikus Egyházi Óvodában.

A beszámolót írta: Hachbold Éva és Seres Lászlóné

Fotók:Bíró Róbert

 

MEGOSZTÁS