Kiállítás és október 6-i megemlékezés Kiskőrösön

Az idei évben is megemlékezést tartottak a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, valamint az Országos Petőfi Sándor Társaság szervezésében, az 1849. október 6-án kivégzett aradi vértanúk emlékére, Kiskőrösön.

-Hirdetés-

17:30-kor „Élő vértanú” címmel, kiállítás megnyitóra invitálták a jelenlévőket a múzeum emeleti galériájába, ahol Dobák Géza, Hermann Róbert és Krámer Iván magángyűjtők anyagából mutattak be rendkívül értékes ereklyéket. Az eseményt Görgey Artúr tábornok halálának 100. évfordulója alkalmából szervezték meg.  A szép számú érdeklődő csodálatosan szép kiállított rajzokat, eredeti kéziratokat láthatott az 1848-1849-es szabadságharc éveiből.

Ezt követte a Petőfi Sándor Műfordítói Szoborparkban, az aradi vértanúk emlékfalánál megtartott megemlékezés, amelynek műsorát a már kiskunhalasi központtal működő Wattay Szakközépiskola és Szakiskola diákjai prezentálták.

A programokat Hermann Róbert történész, A Zichy gyémántok, valamint Hermann  Róbert – Kovács László: Petőfi Halála című könyveinek bemutatója zárta az emeleti galériában.

Fotók: Kökény Johanna

 

MEGOSZTÁS