IKT táblát vásárolt a soltvadkerti Evangélikus Egyházi Óvoda

Az elmúlt év őszén a Soltvadkerten megrendezett 30 órás akkreditált „Kíváncsiak klubja” továbbképzésen 6 óvodapedagógus vett részt, mely az IKT (Interaktív) tábla használatának megismertetésével is járt. Ez mindenképp új utat jelent az óvodapedagógiában, és perspektíva ez a jövőre tekintve az óvodai nevelő – oktató  munkában.

-Hirdetés-

Az óvónők pozitív tapasztalatokkal és élményekkel zárták a továbbképzést, így mindenképpen nyitottak lettek az új ismeretek és pedagógiai módszerek befogadására. Éppen ezért IKT táblát vásároltak ez év szeptemberében, hogy nagycsoportosaiknak lehetővé tegyék az IKT táblán bemutatott ismeretek átadását. Az iskolába lépve lesz folytatása a megkezdett munkájuknak, hiszen a helyi evangélikus általános iskola alsó tagozatában már évek óta nagy sikerrel használják az IKT táblákat.

Az új módszer alkalmazása a tehetségfejlesztést segíti elő, de minden gyermek számára kellő motivációt jelent a tábla használata, valamint az új eszközön bemutatott ismeretek átadása.

Az óvodásoknak óriási élményt jelent az IKT tábla használata, hiszen az egyéni feladatmegoldás segíti a rövid és hosszú távú memória fejlődését és a kognitív képességek fejlesztését.

2016. október 7-én szakmai nap keretében mutatták be a pécsi „Kék elefánt” Evangélikus Óvoda 16 fős delegációjának az IKT tábla használatát.

Írta: Hachbold Éva
Fotók: Bíró Róbert

MEGOSZTÁS