Videón a Kakasfőző Fesztivál

A Kiskőrösi Kakaspörkölt Főző Verseny az idei évben volt hetedszerre megtartva.
Egy kis baráti társaság kezdeményezésére indult el 7 évvel ezelőtt, 2009-ben.
Az első verseny 7 csapat között zajlott, majd az évek során egyre nagyobbra duzzadt a nevezettek listája, Torgyikné Danis Éva és Dedák Pál szervezése alatt.
A verseny jó hírneve és a látogatók egyre növekvő száma a hangulat fokozását is igényelte, amiért évről-évre Kothencz Lajos és együttese felelt.

-Hirdetés-

2014 óta kakasból készült leveseket is díjazza a zsűri, valamint a díszítésért, a tálalásért külön díjakat osztanak ki.
Bár a létszám növekedett, de a baráti hangulat, az elmúlt évekhez hasonlóan változatlan maradt. Szívesen visszatérnek ilyenkor a Kiskőrösről elszármazottak, így a múlt idézés a régi barátok között garantált. De a környékbeli csapatok is jól érezték magukat ebben a befogadó környezetben.

Nem csak az éhség, de a szomjúság csillapítására is volt lehetőség, így például meg lehetett kóstolni a török teát, helyi termelők gyümölcsleveit vagy akár a 80 fokos eperpálinkát is.

Az idei évben is különösen nehéz dolga volt a zsűrinek a különböző csapatok főztjeinek egyedi fűszerezése miatt, de a döntés végül megszületett.
Összesen 1200 kg kakast főtt meg 87 bográcsban.

A szervezők a jövőben is szeretnék megtartani a rendezvény mostani hangulatát, azt, hogy továbbra is a baráti hangulaté legyen a főszerep.

Reményeik szerint jövőre sikerül egy izgalmas meglepetéssel is meglepni a nagyközönséget.

 

MEGOSZTÁS