A forradalom és szabadságharc 60 év távlatából – kerekasztal beszélgetés Dr. Szigethy Gábor íróval, irodalomtörténésszel

A programot az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatja KKETTKK-56P-02-0315

Egy előadással egybekötött kerekasztal beszélgetésre invitálták az érdeklődőket Kiskőrösön, 1956 – 60 év távlatából címmel a Művelődéi Központba október 22-én este. Az ismert előadóval Turán István kiskőrösi történész beszélgetett. Az ismert előadó nem először volt Kiskőrösön. Ezúttal az 1956-os események mögött meghúzódó valószínűsíthető mozgatórugó(k)ról beszélt.

-Hirdetés-

dsc_0467

Vajon valóban Kádár János hívta be a szovjet csapatokat, vagy már eldöntött tény volt a szabadságharc leverése, s Ő csak a nevét adta a rendszer további működéséhez? Volt-e realitása az amerikai hadsereg beavatkozásának, vagy ez csak egy alaptalan reményként élt az akkoriak lelkében?

dsc_0459

Ezekhez hasonló kérdésekre igyekezett racionális válaszokat adni, a mai napig még igencsak kevésnek számító kutatható dokumentumok alapján.

fotók: Boda Zsuzsa

dsc_0467