Október 23-i rendezvények Kiskőrösön

Bár az október 21-én kora reggelre a Kopjafához tervezett ünnepségeket elmosta az eső, Kiskőrös Város Önkormányzata és az evangélikus középiskola nevében elhelyezték az emlékezés koszorúit a Kiskőrösi Evangélikus Középiskola falán.

-Hirdetés-

Október 22-én Dr Szigethy Gábor íróval, irodalomtörténésszel való pódiumbeszélgetést hallhattak az érdeklődők, de a saját gyűjteményéből összeállított kiállításon is találkozhattak vele október 23-án vasárnap 16 órakor, a Petőfi Sándor Emlékmúzeumban. Kiállításának címe “1956-A feltámadás reménye”, amelyről külön cikket olvashatnak oldalunkon.
https://vira.hu/esemeny/2016/10/23/1956-oktober-23-an-a-magyarok-elfelejtettek-felni/

Október 23-án reggel 8 órakor ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött a nap a Városháza előtt, amiről már korábban megjelent cikkünk.
https://vira.hu/esemeny/2016/10/23/felvontak-a-megemlekezes-zaszlajat/

Seffer Attila a kiskőrösi Szent József Római Katolikus Plébánia lelkipásztora tartott ünnepi szentmisét 17 órától, majd 18 órakor megkezdődött a Kiskőrösi Evangélikus Középiskola ünnepi műsora a Petőfi Sándor Művelődési Ház színháztermében.

A megható műsor után Faragó Imre, az ’56-os Szövetség területi elnöke könnyeivel küszködve kezdte el ünnepi beszédét, amelyben saját tapasztalatain keresztül mutatta be a forradalom napjait és az azt követő, nehéz éveket.
Az Emléklapok és jubileumi kitűzők átadását követően fáklyás felvonulás indult a művelődési háztól az ’56-os Kopjafához, ahol elhelyezték az emlékezés koszorúit és mécseseit.

Fotók: Orcsik Zalán

MEGOSZTÁS