Cél: a tanyákon élők egészséges ivóvízzel történő ellátása érdekében szükséges vízminőség vizsgálatok elvégzése.

-Hirdetés-

Ismét sikerrel pályázott a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a Földművelésügyi Minisztérium „A tanyák, valamint az alföldi tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében a települési és térségi fejlesztések támogatása” című felhívására.

A korábbi pályázatnak köszönhetően az idei esztendőben 66 kút vizének vizsgálatát végezték el ingyenesen, jelen felhívás keretében pedig újabb 30 darab ásott vagy fúrt kút vízminőségét tudják kielemeztetni. Jelentkezni a decemberre tervezett felhívás szerint lehet majd a megye minden településéről. Az elbírálás során előnyben részesülnek azok, akik jelentkeztek, de az előző pályázat során kimaradtak.

A kutak vízminőség vizsgálata a következőképp zajlik:

  1. Az előkészítés során kiválasztott 30 tanyai gazdaságban vízmintavétel és GPS koordináták felvételének megszervezése, logisztikai feladatok ellátása. A kiválasztott akkreditált laboratóriummal a vízmintavétel helyszíneinek és időpontjainak egyeztetése, a tanyai gazdaságok kiértesítése.
  2. Vízminta vétele, GPS koordináta meghatározása 30 tanyán.      
  3. Laboratóriumi vizsgálatok elvégzése 30 mintára.   
  4. Adatbázis kialakítása a laboratóriumi vizsgálatok eredményeiből. A vizsgálati eredmények adatainak rögzítése elektronikus felületen. 
  5. Az adatok feldolgozása, értékelése.

 

Forrás: bacsmegye.hu

MEGOSZTÁS