Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, az Év Természetfotója 2016-ban a soltvadkerti Daróczi Csaba: Kék és narancssárga című fotója lett. Azonban a nevezett pályamunkák között ott volt a kiskőrösi természetfotós Litauszki Tibor „Jégvarázs” című fényképe is, melyet a zsűri a madarak viselkedése kategóriában különdíjjal jutalmazott.

-Hirdetés-

jegvarazs-a-kulondijas-palyamunka

A kép különlegességét jelzi, hogy a Turista Magazin című folyóirat egyik pályázatán is szerepelt, ahol internetes szavazással dőlt el a helyezés. A kép a két legnépszerűbb között volt.

A nemzetközi Trans Natura kiállításon kiemelkedő eredményt ért el szintén a „Jégvarázs” című fénykép. Tibor elmondása szerint egy álma vált valóra az elismeréssel, hiszen a fotózás szenvedélye mellett próbál folyamatosan fejlődni, megújulni, új nézőpontokban gondolkodni, s most azok is elismerték a munkáját akiket szakmai példaképnek tekint.

adj-helyet-magad-mellett

A kiskőrösi fotós nem először hívta fel magára a figyelmet, korábban a Kiskunsági Madárvédelmi Egyesület „Csőrre tölts!” pályázatának felnőtt kategóriájában első helyezést ért el „Adj helyet magad mellett” című fotójával.

kiallitas-a-varosi-napokon-2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itthon, Kiskőrösön legutoljára a Városi Napokon gyönyörködhettünk képeiben, a Művelődési Ház kamaratermében rendezett, „A varázslatos természet” című kiállítását Szerencsi Gábor közúti szolgáltató igazgató nyitotta meg, aki maga is természetfotós.

 

MEGOSZTÁS