Kiskőrösi mazsorettesek sikere Lengyelországban!

Kiskőrös város testvér városába Tarnowba kapott meghívást Kiskőrös Város Mazsorett Együttese, a “Vadmacskák” csoport.

-Hirdetés-

Tarnowban egy nagyszabású zene-tánc fesztiválon vehettek részt a Lengyel-Magyar baráti társaság meghívására. Hirsch Imre kiskőrösi képviselő, a tarnowi kapcsolat tartó, kísérte a csoportot.

Domonyi László polgármester és Kiskőrös Város Fafúvós zenekarát és Mazsorett Csoportját támogatók egyesületének segítségével 2 autóval utazott ki a csoport. Útközben megálltak Kassán városnézésre. Megnézték a Szent Erzsébet székesegyházat, a Rákóczi síremléket, sétáltak Kassa belvárosának, reneszánsz, barokk főterén. A Kárpátok láncain átautózva a Szent Márton-hegy mellett levő Tarnowba érkeztek.

t tarnow

Első este a helyi zeneiskolásokkal közös műsort adtak egy iskolában. A hétfői nap a fesztivál verseny része volt. 54 fellépő között érdekes színfolt volt a magyar csapat szép kalocsai mintás ruhája és fergeteges szereplése.
Megnézték Tarnow gyönyörű régi belvárosát, várát, templomát. A “Régi városháza” múzeumot és felmásztak a toronyba is ahonnan gyönyörű panoráma tárult a városra és látszódtak a Kárpátok csúcsai. Megnézték a “Magyar” kertet a Petőfi teret, és elsétáltak a Bem mauzóleumhoz. A keddi gálán is nagyon szépen szerepelt a csoport és a fesztivál díjat is hazahozhatta.

14963314_1252137644857701_6783974261260738588_nA lányok még is egy hatalmas macinak örültek legjobban , ami ezentúl a kabala figurája lesz a csapatnak!

A haza úton, bár besötétedett már egy havas Kárpátokon vezetett haza az útjuk, tele élményekkel, a lengyelek hatalmas barátságával, vendégszeretetével. A sikeres szereplés több új fellépést is hozott, hiszen azonnal meghívták a csapatot márciusba Krakkóba egy fesztiválra és egy hetes kirándulásra és egy szereplésre Tarnowba a következő nyárra. A Kiskőrösi csoportok szombaton Kalocsán versenyeznek ezért egész héten nagyon készülnek a következő megmérettetésre.

 

14963520_1002388423194591_1361659847_o-masolata-masolata
 

MEGOSZTÁS