Már javában folyik Kiskőrösön a II.Kemencés Gasztronómiai Fesztivál, ahol igazán sok ínyencséget kóstolhatunk: már megsült a sütőtök, a káposztán sült kacsa és a sült oldalas is sok-sok finom zöldséggel! Aki pedig előtte egy kis levesre vágyik, az már ehet a nagy sátor alatt megtalálható babgulyásból!
De sül már a kemencében a libacomb, készül a sólet és a kenyérlángos is! Kalács és rétes is lesz a nap folyamán, így akár egy teljes ebédet is elfogyaszthatnak azok, akik kilátogatnak a rendezvényre.
Akiknek más a szája íze, azok kóstolhatnak akár malachúsos szendvicset is.
Az édes szájúaknak pedig biztosan ízleni fog a kürtős kalács és a mézeskalács is.
Terjeng a forralt bor illata, de akinek több kell a felmelegedéshez, az kedvére kóstolgathat a különböző ízű pálinkákból is.
Bár az idő egyelőre nem kegyes, a fedett sátrak és a kihelyezett padok igazán kényelmes teret biztosítanak a kilátogatóknak.
Az igazán szemfülesek pedig élő ludakat is láthatnak a rendezvény helyszínén!
A helyi kézművesek kedvét sem vette el az eső, sok szeretettel várnak mindenkit! Vásárolhatunk tőlük kecskesajtot vagy kézműves táskákat is.
Érdemes kilátogatni, hiszen délutántól a helyi csoportok fellépéseit is megnézhetik, az újboráldás után pedig a Groovehouse zenekar gondoskodik a jó hangulatról!
A részletes programleírás pedig itt található:
https://vira.hu/programajanlo/ii-kemences-gasztronomiai-fesztival/
Fotók: Orcsik Zalán