Megkezdődött a II.Kemencés Gasztronómiai Fesztivál

Már javában folyik Kiskőrösön a II.Kemencés Gasztronómiai Fesztivál, ahol igazán sok ínyencséget kóstolhatunk: már megsült a sütőtök, a káposztán sült kacsa és a sült oldalas is sok-sok finom zöldséggel!  Aki pedig előtte egy kis levesre vágyik, az már ehet a nagy sátor alatt megtalálható babgulyásból!

-Hirdetés-

De sül már a kemencében a libacomb, készül a sólet és a kenyérlángos is! Kalács és rétes is lesz a nap folyamán, így akár egy teljes ebédet is elfogyaszthatnak azok, akik kilátogatnak a rendezvényre. 

Akiknek más a szája íze, azok kóstolhatnak akár malachúsos szendvicset is.
Az édes szájúaknak pedig biztosan ízleni fog a kürtős kalács és a mézeskalács is.

Terjeng a forralt bor illata, de akinek több kell a felmelegedéshez, az kedvére kóstolgathat a különböző ízű pálinkákból is.

Bár az idő egyelőre nem kegyes, a fedett sátrak és a kihelyezett padok igazán kényelmes teret biztosítanak a kilátogatóknak.

Az igazán szemfülesek pedig élő ludakat is láthatnak a rendezvény helyszínén!

A helyi kézművesek kedvét sem vette el az eső, sok szeretettel várnak mindenkit! Vásárolhatunk tőlük kecskesajtot vagy kézműves táskákat is.

Érdemes kilátogatni, hiszen délutántól a helyi csoportok fellépéseit is megnézhetik, az újboráldás után pedig a Groovehouse zenekar gondoskodik a jó hangulatról! 

A részletes programleírás pedig itt található:
https://vira.hu/programajanlo/ii-kemences-gasztronomiai-fesztival/

Fotók: Orcsik Zalán 

MEGOSZTÁS