Teltház előtt adott színvonalas koncertet az Anima péntek este Kiskőrösön. A vonósnégyes minden dal után meghajlással adott tiszteletet a hallgatóság előtt.

-Hirdetés-

A zenekarról bővebben:

“Az ANIMA vonósnégyes 2000-ben alakult. 2002-ben már velük reklámozták a Borsodi Zenei Fesztivált országszerte. Ugyanebben az évben nagy sikerrel mutatkoztak be a “Bartók+…” Nemzetközi Operafesztiválon, amelyen azóta – a fesztivál történetében példa nélkül hat alkalommal kaptak lehetőséget. Játékukról elismerően nyilatkozott Marton Éva, a világhírű szoprán énekesnő is.

2004 márciusában Mauritius szigetén turnézott a kvartett, ahol előttük csak egy ilyen jellegű formáció járt. Az első koncert után újabb felkérést kaptak és ősszel ismét visszatértek a szigetre. Felléptek már az ország szinte összes nagyvárosában beleértve a Budapestet is. Játszottak élőben a Magyar Rádióban. 2006-ban két koncertet adtak a Miskolci Kamarazenei Nyár hangversenysorozat keretében.

Az Anima vonósnégyes nagy hangsúlyt fektet az ifjúság zenei nevelésére, évente számos koncertet ad iskolákban sőt óvodákban is. A kvartett igyekszik lépést tartani a modern korral, fellépéseikbe esetenként multimédiás elemeket is beleszőnek.

A vonósnégyesnek 2013-ban, az igényes komolyzene népszerűsítéséért és az ifjúság zenei neveléséért Miskolc város Reményi Ede-díjat adományozott.” (Forrás: animaquartet)

Egy másik teremben pedig a soltszentimrei Bitangolók zenekar szórakoztatta a szórakozni vágyókat.

 

Fotók: Orcsik Zalán

MEGOSZTÁS