Soltvadkerti TE Asztalitenisz Szakosztály

A huszadik század elejére a “pingpong” komoly népszerűséget ért el egész Európában. Magyarország a kezdetektől nagyhatalomnak számított az asztaliteniszben. A mai napig a sportág legeredményesebb játékosa is magyar, 22 világbajnoki címmel.

-Hirdetés-

Az amatőr asztalitenisz kedvelői 1980 óta hódolhatnak szenvedélyüknek Soltvadkerten. Megalakulhatott az első Asztalitenisz Szakosztály Ambrus Ferenc vezetésével,bár a kezdeti időkben főleg a férfiak csapata erősítette a vadkerti pingpongosokat,majd 1993-ban elindult az első „pingpong suli” az iskola tornatermében 10 fővel. Ezzel egy időben elkészült a Szőlő utcában az első 5×9 m-es pingpongterem a játék „szerelmeseinek”. Ekkor már nem csak a férfi csapatok értek el sikereket, hanem az utánpótlás korosztály tagjai is.

15218575_1462075350484210_392542574_n

A mára már többszörösen megújult régi iskola(a Kossuth u. 57 szám alatt) 4 asztalos edzőtermében állandó edzéseket biztosítanak felnőtt és utánpótlás játékosoknak.

 A Soltvadkerti TE Asztalitenisz Szakosztály férfi csapata jelenleg 5 csapattal vesz részt a megyei bajnokságokon. Az utánpótlás játékosok járási, megyei, régiós, országos és nemzetközi versenyeken szerepelnek. A női csapat az NB II-ből eljutott a legmagasabb osztályba, az Extra Ligába.

megyeib

A női Extra Ligás csapat, a Hufbau-Akker Soltvadkert TE az idei év (2016/2017. ősz) versenyszezonját 2 győzelemmel és 1 döntetlennel a 7. helyen zárta.

Az utánpótlás nevelés kiemelkedően működik a városban, évente kb. 10-20 gyerek sajátítja el a sportágat. Soltvadkert az asztalitenisz vonzáskörzete lett a környéken, mivel Császártöltésről, Pirtóról, Szankról, Kunbajáról, Dunaújvárosból, Kiskunmajsáról és Kiskőrösről is járnak edzésre.A sportolók, különböző korcsoportokban (ifi, serdülő) csillantják meg tudásukat, amit mi sem bizonyít jobban, mint a számos hazahozott EB érem, több országos bajnoki cím és a különböző, megyei kupa győzelmek.Sorozatos kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az Ambrus lányok egészen a serdülőtől a felnőtt korosztályig, egyéniben, csapatban és párosban egyaránt.

img_20160514_115933

A SOLTVADKERTI ASZTALITENISZ elért eredményeik tekintetében kiemelkedő, hisz megelőzi az összes megyei jogú várost. Azonban nem csak tehetséges élsportolók nevelésével foglalkozik a Szakosztály, hanem lehetőséget biztosít az amatőr szintű sportolók számára is, nemcsak gyakorlásra, hanem versenyzésre is. Pl. nagy hagyománya van a téli fakupának, ahol 40-50 fős amatőr hódol a játéknak. 2016. június 11-én megalakult az Ambrus Asztalitenisz Akadémia, ahol helybéli és környékbeli települések gyerekeinek biztosítanak edzéseket jelenleg 4 edzővel hétköznap délutánonként 15-19 óra között. Hétvégén az edzőterem a versenyeknek és edzőtáboroknak ad helyet. Minden év augusztus/szeptemberében indulnak új csoportok a „pingpongozni” vágyó gyerekek számára.

img_20160514_113657

IDEI VERSENYKIÍRÁSOK:

DEC. 3-án a MEGYEI FÉRFI CSAPAT Kalocsára utazik egy meghívásos versenyre
DEC. 16-17-én ÚJONC TOP 12 BAJNOKSÁG Budapesten Lei Eszter, és tartalékként Tanács Nóra indul
DEC. 9-11-én EDZŐTÁBOR GYEREKEKNEK, Szegedről és a Vajdaságból is érkeznek pingpongosok
DEC. 27-29-én EDZŐTÁBOR gyerekeknek.

-LA-

MEGOSZTÁS