H-MOTO Team

A 220 Volt H-MOTO Team Magyarország legnagyobb gyorsasági motoros csapata, a 2016. évi nemzetközi és Magyar bajnokságokban 8 versenyzőt indított! 2011-ben a csapatot Kelemen Krisztián alapította. Célja, hogy lehetőséget biztosítson olyan tehetséges magyar és nemzetközi versenyzőknek, akik a jövőben maradandót alkothatnak a motorsportban. Már kezdetekkor bebizonyították, hogy magyar csapat is tud magas színvonalú kiszolgálást biztosítani versenyzőik számára.Saját felkészítésű motorral és magyar szakembergárdával értek el sikereket a Magyar Bajnokságban, az Alpok-Adria Nemzetközi Bajnokságban, a Losail Ázsiai Bajnokságban, illetve a Superbike World Championship betétfutamaként a Superstock 1000 kategóriában. „ Eleinte raliban voltunk érdekeltek, 2010-től foglalkozunk motorversenyzéssel. Györfi Alen édesapja keresett meg minket, mivel ő is kiskunhalasi, akárcsak én. Alennel versenyeztünk először az OB-n és az Alpok-Adria sorozatban, mindkét kategóriában második helyet ért el”, mesélte Krisztián.

-Hirdetés-

2016-bodis-ricsi

A csapat a versenyzők fizikai felkészítésében éppúgy segítséget nyújt, mint a motorok felkészítésében, a versenyekre való kijutásban és a gumiabroncsok beszerzésében.

Az idei szezont is sikerrel zárták, valamennyi korosztályban pályára gurultak, és nagyon komoly nemzetközi megmérettetéseken is bizonyították, hogy ott a helyük a legjobbak között. Először vettek részt utánpótlás bajnokságon három versenyzővel, és rögtön a dobogó csúcsán végeztek egyik pilótájukkal.

Szereztek két bajnoki címet – Vincze Viktória Hanna és Robert Muresanáltal – volt,akit egy kanyar választott el a csúcstól – Györfi Alen –, és voltak olyanok, akik a TOP 10-ben végeztek, mint Kakuszi Ádám, Bódis Ricsi, Csányi Gergő, Szilárd Zalán és Kovács Bálint. A csapattulajdonos nagyon elégedett versenyzői teljesítményével, és úgy véli, jövőre még ennél is jobb eredményt érhetnek el mind hazai, mind nemzetközi szinten.

dscn7924

H-MOTO Team Tagok

Györfi Alen: Magyarország első – s ez idáig – egyetlen gyorsasági motoros Európa-bajnoka 125 köbcenti GP kategóriában, immár 2007 óta.
Kis Viktória (Wicca): LARRS – Losail Ázsia Bajnokság 2014/15-ös 600 köbcentis kategóriájának bajnoka összesített 210 ponttal, az utolsó fordulóban dupla győzelemmel.
Első magyar női pontszerző nemzetközi Superbike kategóriában.

Csányi Gergő:2013-ban az Alpok-Adria Bajnokság 125-ös géposztályában az összesített pontversenyben a második helyen végzett. 

Kovács Bálint:2011-2012-ben NSR 50-es motorral, majd 2013-ban pedig már egy 125-ös motorral vett részt a MAMI kupán, melyet mind a háromszor meg is nyert.
2014-ben az Alpok-Adrián és a Magyar Bajnokságon ért el összesített második helyezést.

Bódis Richárd: Superbike Világbajnokság European Junior Cup betétsorozatában 2016-ban kétszer 3. helyezést, egyszer pole pozíciót és egy pályarekordot szerzett, összetettben 7. helyezést érte el.

Korábban szlovák bajnoki címet szerzett 125 ccm kategóriában, összetett 2. helyezést a MAMI kupában.

2016-kakuszi-adam-vincze-hanna-szilard-zalan-kelemen-krisztian

Robert Muresan: Évek óta hazájának versenysorozatában, a Román bajnokságban áll rajthoz a csapat által épített motorral. A 2016-os szezonban, az előző évekhez hasonlóan, ismét Robert szerezte meg a bajnoki címet.

Vincze Hanna:A csapat 2016-ban alapított utánpótlás keretének egyetlen hölgytagja a MAMS Utánpótlás Bajnokságában vett részt, méghozzá olyan sikeresen, hogy kategóriájának bajnoki címét bezsebelte a szezon végeztével.

Kakuszi Ádám:A szintén utánpótlás versenyző Ádám a MAMS Nyílt Nemzetközi Gyorsasági Motoros Utánpótlás és Élsport Rövidpályás Bajnokság SSP 300 kategóriájában versenyzett 2016-ban, méghozzá nem is eredménytelenül, hiszen év végén egy összetett 3. helyezéssel gazdagodhatott.

Korábban ugyan ezen bajnokság MINI GP JUNIOR kategóriájában ért el összetett 3. helyezést.

Szilárd Zalán: A 6 éves pilóta 2016-ban csatlakozott a csapathoz és a MAMS Utánpótlás Bajnokságában tette próbára tudását. Zalán az év folyamán folyamatosan fejlődött, versenyről versenyre javított a köridőkön, és a szezon végén az összesített 6. hellyel gazdagodhatott.

A csapat a 2017-es szezonban felnőtt és utánpótlás keretét is bővíti. A felnőtt pilóták között Somosi Alexandert és Gyutai Adriánt köszönthetik majd az érdeklődők, míg utánpótlás kategóriában a H-MOTO égisze alatt versenyez majd Kecskés Tamás, Kecskés Bence, Kovács Zoltán, Varga Tibor és a szlovák származású MiskoBém.

-LA-

MEGOSZTÁS