A palánki sportcsarnokban megrendezett 3D Mikulás Kupán a kiskőrösi íjászok is jeleskedtek!
Erről az Alisca Nyilai baráti hangulatú egyesület titkára, Barinkai Zsuzsi számolt be magazinunknak:

-Hirdetés-

“Egyesületünk (Alisca Nyilai Íjász Egyesület) immáron sokadjára rendezte meg a hagyományos téli, évbúcsúztatóját valamint egyben a terem- és felkészülési időszak nyitó 3D azaz 3 dimenziós vadász versenyét. E versenyen szokás szerint az élő állatok méret és forma hű hasonmásaira kell lőni egy, azaz egyetlen vesszővel. Az elhibázott lövés pótolható egy második kísérlettel, ám ennek találati értéke csak töredéke az eredetinek.
Erre a versenyre Kiskőrösről 3, az anyaegyesülettől, még 25 fő, összességében 130 íjász nevezett és igyekezett minél jobb és jobb eredményt elérni! Ebben a mezőnyben sikerült a több éves rutinnal rendelkező versenyzők elé mindhárom kiskőrösi íjászunknak dobogós helyre felállni!
-Az ifi lányok közt Long-bow kategóriában Szedmák Fanni az első helyen végzett
-Serdülő lányok közt Németh Réka a 2. helyen végzett a tradicionális íjak kategóriájában,
-Réka édesapja, a kiskőrösi tűzoltó Németh Richárd, pedig a harmadik helyet szerezte meg sikeresen a tradicionális íjjal lövő felnőtt férfiak népes és méltán király kategóriának tartott mezőnyében!
Felemelő érzés volt látni, hogy minden kiskőrösi induló dobogós lett, mert így mind a nehéz gyakorlás, mind pedig a monotonnak tetsző felkészülési munka szinte koronát kapott, igazolva a befektetett energia megtérülését!
Gratulálunk versenyzőinknek, sok sikert a továbbiakban!”

Szöveg és fotók:

Barinkai Zsuzsi

egyesületi titkár

MEGOSZTÁS