Török Zsuzsa pszichológus kedden tartott előadásában a nők életszakaszait mutatta be, azok fizikai- hormonális jellemzőit illetve lelki változásait.

-Hirdetés-

dsc_0002

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy nő fejlődésében (is) fontos tudni, hogy ugye a gyerek utánoz, tehát amilyen mintát mutatnak a szülei, annak megfelelően fog viselkedni a gyerek is, akár egész életében. Ha például egy olyan kultúrában nő fel egy lánygyermek, ahol a nők „alávetett helyzetben” vannak a férfiakkal szemben, akkor ezek a lányok egész életükben ezt látják, ezért nekik ez lesz a „normális”.

Nők esetében a párválasztás terén „bukik ki”, hogy milyen kapcsolatot ápol(t) a nő az édesapjával. Ha egy lánygyermek nincs kiegyensúlyozott kapcsolatban az édesapjával, akkor nagy valószínűséggel ez a „hiba” párkapcsolati problémák tömkelegét fogja okozni.

 dsc_0011

 

 

 

 

 

 

 

 

Kitért arra is, hogy nagyon fontos, hogy egy lányt lánynak vagy fiúnak vártak a szülei. Ennek hatása szinte biztos, hogy érződni fog egész élete folyamán. Ez lehet az egyik oka annak, hogy egy lány fiúsan viselkedik. Másik oka lehet az, ha az édesanya nem viselkedik/öltözködik nőiesen, akkor neki ez lesz a „normális”, ezért nem fog azért „küzdeni”, hogy megtanuljon járni magas sarkúban, megtalálja a számára legcsinosabb szoknyát és kitalálja,hogy milyen fazonú haj állna neki a legjobban…..

Török Zsuzsa életszakaszonként mutatta be a nők helyzetét, hogy melyik szakaszban min mennek keresztül, valamint összehasonlítást tett a régebbi korok nők felé táplált elvárásaival.

Érdekességképpen arról is beszámolt, hogy mekkora különbség van egy családban felnőtt illetve egy nevelőintézetben nevelkedett lány oxitocin-szintje között.

dsc_0006

 

Most is sok, érdekes gondolatot megosztott a hallgatósággal Török Zsuzsa, aki a kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda kérésére idén utoljára tartott előadást. Mindig a közönség számára érthetően és baráti hangnemben beszél, ezért nagyon szimpatikussá vált a kiskőrösiek szemében. Reméljük, hogy jövőre is találkozhatunk vele a jó hangulatú előadásain.

Fotó: EFI

MEGOSZTÁS