Advent negyedik vasárnapján, Nagy Árpád lelkész és Mondok József polgármester köszöntő szavai, valamint a református gyülekezet gyermekcsoport szereplése tette ünnepélyessé Izsákon a közös nagy adventi koszorú negyedik gyertyája meggyújtását.

-Hirdetés-

Az idei év újdonságként Kapás Zoltánné Marika tanárnő kezdeményezésére és betanításában, a négy vasárnap, mint kék, piros, fehér és lila köpenyes angyal – akit Mezei Kristóf nyolcadik osztályos tanuló személyesített meg – mondott bevezető gondolatokat az aktuális gyertya jelentéséről az ünnepváróknak, majd meggyújtotta az aznapi gyertyát.

Már többéves hagyomány a karácsonyi süteményszemle, amelyre ezúttal Vörös Alexandra tej és tojásmentes mézes krémest, Veres Anikó és gyermekei havasi csúcs süteményt, a Gellér család mézes puszedlit készített.
A személyre szóló Emléklapok átadását követően a jelenlévők meg is kóstolhatták a finomságokat. A süteményszemle különlegességeként, a Gellér család készítette „Kolostor a téli hegyen” fantázianevű sütemény-kompozíciót csodálhatták meg.

Szöveg és fotó: Faragó Gábor

MEGOSZTÁS