A gyerekeket szerdán sem érdekelte a hideg. Játszottak, rohangáltak, énekeltek és szavaltak, pónin lovagoltak és fotóztatták magukat a Mikulás világító szánján.

-Hirdetés-

Az Angyalváró családi játszóház a Művelődési Központban Ritterné Rohoska Zsuzsanna és könyvtáros kolléganői vezetésével kézműves foglalkozást tartottak.

A “fakultatív” programok mellett az ünnepi hangulat fokozása érdekében viszont nem maradtak el a műsorok sem, melyek a következők voltak:
17.00-kor a Mohácsi óvodások mutatták meg tehetségüket, majd a Kiskőrösi Evangélikus Általános Iskola 1. a osztályának műsora következett a “Boldogság kék madara”címmel.
A SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola néptánc csoportjai pedig mozgásukkal és hangjukkal igyekeztek jó hangulatot teremteni a téren.

Utána jól esett egy kis falatozás, nem csak a gyerekeknek, hanem a lelkes felnőtteknek is, akik szorgosan fotózták a fiatal tehetségeket.

A Kötőrúd Egyesületnél ismét finom volt a vörös forralt bor és a laskagombából készült fasírt is. A Bem Iskola – többek között – fehér forralt borral, teával, kakaós palacsintával, pogácsákkal és vaddisznó pörkölttel fogadta a vendégeket.

A kiskőrösi Thai Chi Egyesület ismét remekelt: a baconbe tekert sült banán mellett céklát, édesburgonyát és kenyérlángost is frissen sütöttek, desszertként mascarponés bounty golyót kínáltak, de a frissen főzött sütőtök krémlevesük vitte a pálmát!

A hagyományos, karácsonyi sültek mellett még nagyon sok ínyencséget megkóstolhatnak azok, akik a mínusz fokok ellenére kilátogatnak a péntekig tartó adventi ünnepi hétre.

Fotó: Orcsik Zalán

MEGOSZTÁS