Ismét sikeres volt a Kiskőrös Kultúrájáért Egyesület várostörténeti kezdeményezése

Kiskőrös 2018-ban ünnepli újratelepítésének háromszázadik évfordulóját.

-Hirdetés-

Mint ahogyan azt már több beszámolóban is láthatták, egyre több ehhez a témához kapcsolódó esemény, vagy kezdeményezés zajlik Kiskőrösön.  Az előző évek során megjelent egy képeskönyv „Kiskőrös a századfordulón és az első világháború idején” címmel, majd az előző télen egy nagysikerű várostörténeti szabadtéri kiállítást szervezett, „Mesélő képek Kiskőrös történetéből” címmel a Kiskőrös Kultúrájáért Egyesület.

Tavaly még decemberben bemutatták a „Kiskőrös Madártávlatból” című filmet, amely a kiskőrösi városközpontban lévő legfontosabb műemlék, vagy műemlék jellegű épületek történetét mutatja be narrációval és gyönyörű légi felvételek kíséretében. A filmet a szabadtéri bemutatón óriási tömeg tekintette meg, de a legnagyobb közösségi videó megosztón is közel négyezer felhasználó látta már.

Az egyesület együttműködik a Kiskőrösi Petőfi Sándor Városi Könyvtárral, ahol már a korábbi évek során is sok ezer régi fotót, dokumentumot sikerült digitalizálniuk, de a könyvtárral közösen több várostörténeti témájú előadást is szerveztek már Turán István kiskőrösi történésszel, növekvő érdeklődés mellett.

Az egyesület az idei Adventi téren is megjelent, és az érdeklődőknek beszámolt az eddigi eredményeiről, valamint meginvitálta őket az októberben berendezett 56-os állandó kiállításra is, amelyet partnerszervezetével közösen készítettek el a Könyvtár emeletén.

Megvásárolható volt a 2014-ben megjelent első világháborús képes történelemkönyv, az eddigi rendezvényekhez kapcsolódó kiadványokat is megtekinthette a sok érdeklődő. Az egyesület készül a 2018-as évre, amikor is egy egész éves rendezvénysorozatot kívánnak szervezni a város történetéhez kapcsolódóan, amelybe be kívánnak vonni minden csoportot, civil szervezeteket, egyházakat, intézményeket egyaránt.

MEGOSZTÁS