Annak ellenére, hogy a mínuszok igen alacsonyan röpködtek szilveszter reggelén, nagy volt az érdeklődés a 2016-os szilveszteri futás iránt, ami a Jótifuti Egyesület szervezésében valósulhatott meg.

-Hirdetés-

8:45-re már szép számban összegyűltek a különféle vicces jelmezben futni és bringázni vágyók, majd 9 körül megtörtént az elrajtolás a Petőfi térről Soltvadkert irányába.

A hideggel dacolva a résztvevők Kiskőrös-Soltvadkert szakaszon lévő kerékpárúton közlekedhettek. A futók 1-2-3-5 km-es fordulópontoknál indulhattak vissza, a kerékpározók pedig tetszés szerinti távolságokat tehettek meg.

Mindenkinek 40 perce volt arra hogy beérjen a célba, a későknek pedig nem volt garantált a forralt bor és egyéb finomságok fogyasztása. A célba érők deres arccal, de kellemesen elfáradva lepték el a terülj-terülj asztalkámat ahol megtalálható volt a Jótifuti torta, gyümölcs torta, muffin, palacsinta, süti, pezsgő, tea, forralt bor és a szívmelegítő pálinka.

A korosztály vegyes volt. Voltak fiatalabbak, idősebbek és volt olyan is aki a Vajdaságból több, mint 100 km-t tett meg kerékpáron azért, hogy részt vehessen az eseményen. A szervező Kuti Zoltán ismét gondoskodott a jó hangulatról, így nevetésből sem volt hiány.

 

Fotó: Frei Ferenc

MEGOSZTÁS