2017. január 1-jén a Kiskőrös Város Fúvószenekarát és Mazsorette Csoportját Támogatók Egyesülete adott újévi koncertet Kiskőrösön, a Petőfi Sándor Művelődési Központban.

-Hirdetés-

A műsort Supka Éva, az Egyesület elnöke konferálta fel, aki újévi köszöntőjével kezdte az előadást, amelyben megköszönte a zenekar kitartó munkáját és a szponzoraik támogatását is.

Domonyi László polgármester újévi gondolatait osztotta meg a közönséggel, melyben azt mondta, hogy ugyanazzal a lendülettel és erővel szeretne előre haladni úgy, mint eddig is, illetve reméli, hogy még több sikerrel fogja tudni zárni Kiskőrös ezt az évet. 2016-ot a felkészülés évének tekinti, utalván a pályázati előkészületekre.
Elmondta, hogy január 1-től a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola állami fennhatóság alá kerül és állami iskolaként működik, de az önkormányzat ugyan úgy az iskola mellett fog állni a továbbiakban is. A zeneiskola országos hírnevét is kihangsúlyozta.
“Nagyon-nagyon sok tehetséges fiatalt neveltek ki a pedagógusok ebben az iskolában. Tehetség van ebben a városban, tehetség van az iskolákban, és tehetség van mindegyikőnkben.”
Gmoser István karnagy úrnak és Gmoser Györgynek, a mazsorettesek tanárának is megköszönte áldozatos munkáját.
2017 mottóját pedig röviden így fogalmazta meg: “Szorgalommal és becsülettel tegyük a dolgunkat, ahogyan azt eddig is tettük.”

Supka Éva lelkesen beszélt a zenekarról és arról, hogy érdemes támogatni a fiatal tehetségeket, hogy ezt az újévi hagyományt a továbbiakban is folytatni tudják. Valamint szót ejtett a jövőbeli tervekről, például a zenekar tagjainak uniformisáról illetve arról, hogy tervben van egy 2 napos, országos zenekari fesztivál megszervezése is.

A Katona Indulóval való kezdést követően az előadás folyamán felcsendültek Whitney Houston és Abba slágerek is, de hallható volt a Y.M.C.A. és a Volt egyszer egy vadnyugat feldolgozása is.

A színvonal emeléséhez hozzájárultak táncosok, a mazsorettesek és meglepetésként Kothencz Lajos is a színpadra állt. A végén természetesen eljátszották a Kiskőrösi indulót is, ami Seben Pál szerzeménye.

A teltházas előadáson sok fiatal tehetséget láthattak és hallhattak azok, akik az új évet egy ilyen színvonalas program megtekintésével kezdték.

Fotó: Orcsik Zalán

MEGOSZTÁS