Kémény ellenőrzések járásunkban

A kémények ellenőrzését a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ kéményseprő szakemberei végzik. Az ország 2507 települése tartozik a katasztrófavédelem ellátási körébe

-Hirdetés-

A 2016. július elsejétől hatályos kéményseprőtörvény lakosság számára legfontosabb változása, hogy ingyenessé vált a kéményseprők tisztító-, mérő- és ellenőrző munkája a lakosság körében. Az emberek biztonsága szempontjából azonban az is fontos, hogy a jogszabály különböző tűzmegelőzési feladatokat is a kéményseprő ipari tevékenységet végző országos szervre és a szolgáltatókra bízott.

A tüzelő- és fűtőberendezésekhez kapcsolódó égéstermék-elvezetők rendszeres ellenőrzését a katasztrófavédelem kéményseprőmesterei és szakmunkásai éves menetrend szerint, tervszerű ciklusokban, úgynevezett sormunkában látják el, így a lakosság mentesül minden formalitástól és felesleges kiadástól.
A kéményseprők a sormunka pontos időpontjáról értesítést küldenek, majd feladatuk elvégzéséről tanúsítványt állítanak ki, amelyben az összes előírt vizsgálat eredményét és a végrehajtási időpontot rögzítik.

A kéményseprő ma már nemcsak a tűzmegelőzés kérdéseiben illetékes partner, hanem független tanácsadással segít a meglévő tüzelő-, fűtőrendszer hatékony és gazdaságos működtetésében, továbbá a károsanyag-kibocsátás csökkentése révén hozzájárul a környezet megóvásához is.

Forrás: Kiskőrös város

MEGOSZTÁS