Szombat este egy fergeteges produkciót élvezhettek azok, akik a kiskőrösi Sportcsarnokban megnézték az ExperiDance és a 100 tagú Cigányzenekar szólistáinak közös előadását.

-Hirdetés-

A magyar néptánc és a magyar cigányzene két csodálatos ékköve a magyar kultúrának. Ennek egy különleges ötvözetét álmodta meg Vona Tibor. Ötletének megvalósításában rengetegen segítettek. Román Sándor rendező és koreográfus kezei alatt a ExperiDance társulat 24 táncosa és a 100 tagú Cigányzenekar szólistái a színpadon szinte végig, közösen vannak jelen.

A történetet Sissi és Andrássy gróf legendája ihlette. A színpadon egy meseszerű történet bontakozott ki, amelynek fő szerepeit a táncosok játszották el: a gyönyörű Királyné szerepében Lázár Anna Dóra, a Gróf Patonai Norbert volt, a Cigánylány Boros Bettina és az Ifjú herceg Benkő Dávid.

A 100 tagú Cigányzenekar szólistái élő zenéjének bravúros jelenléte pedig kerek egésszé és érzékletessé tette az egyébként “Fergetes” produkciót. A zenekar repertoárján olyan zenészek műveit hallhattuk, mint például Liszt Ferenc, Erkel Ferenc, J.Strauss, Johannes Brahms, Vittorio Monti vagy Pablo de Sarasate.

A színvonalas és szórakoztató műsort a végén a közönség állva tapsolta meg.

Fotó: Orcsik Zalán

MEGOSZTÁS