Január 25-én tartotta idei első ülését a kiskőrösi Képviselő Testület. Az ülésen döntöttek a város gazdaság és fejlesztéspolitikájának középtávú tervezési irányairól. Ezt egyébként a Stabilitási törvény rendelkezése miatt évente kell megtennie az önkormányzatoknak.

-Hirdetés-

Ennek keretében a város önkormányzata 2020-ig összesen 5,96 milliárd forint értékű városfejlesztést irányzott elő. Ezek önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, a közvilágítás korszerűsítése (ledes lámpatestek a közterületekre), új termelői piac létrehozása a megvásárolt kínai áruház piaccsarnokká alakításával, gyógyturizmus, fürdőfejlesztés és belterületi kerékpárút fejlesztések, az új óvoda megépítése, napelempark létrehozása.

Emellett továbbra is az elképzelések között szerepel a csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése és egy záportározó megépítése a MOL kút mögötti területen. Sajnos egyre romlanak a belterületi utak, emiatt ezek felújítása is szerepel a tervezett beruházások között, valamint a még meglévő belterületi és a lakott külterületi földutak lekövezése is napirenden maradt.

Néhány hónappal ezelőtt döntött a képviselő testület arról, hogy pályázatot adnak be egy új, nagyméretű sportcsarnok megépítésére, amely sikeres bírálat esetén a Hotel Imperial és a kutyaiskola melletti területen épülhet fel, az Erdőtelki úton. A sportberuházási elképzelésekhez még továbbra is napirenden maradt a Városi Sporttelep korszerűsítése műfüves pálya elképzelésekkel.

 

A testület megtárgyalta a hitelfelvételt a tervezett új óvoda megépítésre a Kőrisfa utcában. Döntöttek a Bölcsőde nyári nyitvatartási rendjéről is. A Bölcsődében a nyári szünet 2017. július 24. napjától – 2017. augusztus 4. napjáig tart majd, és ez idő alatt végzik el a tisztasági festést, takarítást és a berendezési tárgyak fertőtlenítését az épületben.

     Pályázat került benyújtásra a külterületi utak    fejlesztésére, karbantartására használandó traktor beszerzéséhez, amelynek keretében egy Goldini Ronin kistraktor és hozzá tartozó útkarbantartási eszközök lennének megvásárolva sikeres pályázat esetén. 

Pályázatot nyújtottak be a kormányzati ASP rendszerhez való csatlakozáshoz is. További benyújtott pályázatok az EFOP „Egy életen át tartó tanuláshoz hozzáférés biztosítása” témában.  Ez siker esetén 40 millió forinttal segíti a felnőttképzést városunkban, valamint az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia nemzetközi pályázatokból egy közös megvalósítandó projektben vesz részt az önkormányzat, amelyből a fürdő kisebb fejlesztése is megvalósulhat.

A képviselő testület elfogadta a bizottságok 2017. évi munkatervét is majd az egyebek következtek.

Fotó: Frei Ferenc

MEGOSZTÁS