A cukorbetegség kialakulása és gyógyítása

A Kiskőrösi Gyógynövény- és Hagyományőrző Közösség szervezésében tegnap A cukorbetegség kialakulása és gyógyítása címmel tartott előadást Polyák Péter, környezeti nevelő.

-Hirdetés-

Az előadáson Péter összefoglalta a betegség kialakulásához vezető lelki okokat (ezek pl lehetnek fel nem dolgozott “traumák” amelyeket az elme blokkol vagy az hogy a személy nem tud kiteljesedni), és elmagyarázta, hogy biológiai szinten mi zajlik a szervezetben a betegség esetén.
Részletesen beszélt arról, hogy már kialakult cukorbetegség esetén melyek azok a gyógynövények, amelyek segíthetnek a szervezet helyreállításában: kukoricabajusz, körömvirág, babhéj, fekete áfonya levél, aranyvesszőfű, erdei málnalevél, orvosi kecskeruta stb.

Péter azt is elmondta, hogy a gyógynövények alapvetően nem valóak prevencióra, hanem csak a már kialakult problémára hozhatnak gyógyírt.

Fontos tudni azt is, hogy 1-1 gyógynövény önmagában nem biztos, hogy javulást hoz. Mivel minden ember más, ezért figyelni kell, hogy mely gyógynövény milyen hatással van a szervezetre. Esetenként előfordulhat, hogy több növény együttes hatása szükségeltetik a kívánt hatás eléréséhez.

Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy csak akkor igyunk gyógynövény teát, amikor a szervezet “megkívánja”. Rendszeres fogyasztásra egyet sem ajánl, legfeljebb kúraszerűen, de utána is pár hét “pihenőt” kell tartani.

 

                                     

 

                

          

Az est folyamán néhány említett gyógynövény mixéből készült teákat is megkóstoltak az érdeklődők.

A klub következő előadása február 23-án lesz, téma Az autoimmun betegségek és kezelésük lesz.

MEGOSZTÁS