Együtt marad a keret Vadkerten

A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE labdarúgó csapata az őszi szezont a 7. helyen zárta. A fiúk 14 mérkőzésen 6 győzelem és 2 döntetlen mellett 6 vereséget szenvedtek, 20-30-as gólaránnyal 20 pontot gyűjtöttek. Az ifjúsági együttes az 5. helyről várhatja a folytatást, 24 ponttal.

Az elmúlt évben gyengébb szereplés után a nyáron több játékos is távozott a klubtól, akik pótlására újak érkeztek. Miközben a városi sportpályán folyamatosak voltak idén is a fejlesztések, az ősszel szinte egy teljesen új csapatot kellett kialakítani. Az őszi szezont értékelve mondta el Ugrai Imre edző, hogy a távozó játékosok helyére leigazolt labdarúgók jó döntésnek bizonyultak és megfeleltek az elvárásoknak. Az újak tekintetében emberi tényezőket is számításba vettünk és utólag elmondhatom, hogy olyan játékosok kerültek ide, akik hamar be tudtak illeszkedni a közösségbe és erősségei lettek a csapatnak. Jelentős mértékben tudtak előrelépni abban is, hogy az edzéslátogatottság igen jó volt és ez a mérkőzéseken mutatott teljesítményekben is megmutatkozott.

Kialakult egy olyan csapat, amelynek tagjai egymásért tudnak küzdeni és sikerre éhesek. A mérkőzéseket tekintve megemlítette, hogy a szezont a csapat Kiskőrösön kezdte egy vereséggel (1-4), ahol balszerencsés körülmények között veszítették el a rangadót. A harataiak ellen sokgólos, közönségszórakoztató mérkőzésen nyertek (7-0), amikor szinte minden bejött a csapatnak. A legfájóbb vereséget hazai pályán szenvedték el a Jánoshalma ellen, amikor 3-0-ra kapta ki úgy, hogy végig fölényben voltak és több mérkőzés megnyerésére is elegendő helyzetet hagytak ki. Nagy bravúr volt a Bajai elleni idegenbeli döntetlen (2-2).

A tavaszra azon szeretnének javítani, hogy az élcsapatokkal szemben is több jó eredményt tudjanak elérni, mivel a Tiszakécske, a Kecskemét, és a Kiskunfélegyháza csapataival szemben sokgólos vereségeket szenvedtek. A téli felkészülés során szeretné az edző, ha a csapat védekezése javulna, kevesebb gólt kapnának és a támadójáték hatékonyságát fejleszteni, elsősorban a jobb helyzetkihasználásra törekedve. Az edző megemlítette, hogy a csapatban nagy változások nem várhatóak, az őszi keret együtt marad és néhány poszton megerősítve szeretnének majd nekivágni a tavaszi szezonnak

-Hirdetés-
MEGOSZTÁS