Ovis foci a Harangvirágban

A Kiskőrösi KEVI Harangvirág Óvodában az év folyamán többféle szakköri foglalkozásból választhatnak a gyermekek. Az idei évben a sportolni vágyóknak már focizásra is lehetőségük van szervezett keretek között.

-Hirdetés-

A foglalkozásokat vezető Virág Tibor elmondta, hogy szeptemberben kezdték el az új generációval az edzéseket, mivel a tavalyi csoportból a nagyok iskolába mentek. Így szinte teljesen új társaság vágott neki a tanévnek. Az első időszakban Pásztor Gyula vezette az edzéseket 8-10 gyerekkel, akitől októberben vette át a csoportot. Mivel sok minden köti évek óta az ovihoz – a fia 4 évig járt ide, most elsős, a lánya az idei évvel együtt még két évig fog az oviba járni – jóban van az intézményben mindenkivel, az óvónőkkel, a dadusokkal és a szülőkkel. Mindezek ismeretében nem volt kérdés, hogy elvállalja a szabadidejében a kicsik edzését, nevelését.

Minden hét csütörtökén van edzés a gyermekeknek reggel 8-9-ig az óvoda tornatermében. Mostanra már a létszám is fokozatosan nőtt és 27-en kezdtek neki az újév első edzésének. A legfiatalabb csapattagjuk a 3 éves Polereczki Márk, de sok a 4 éves és 5 éves gyermek, valamint két lány is csatlakoztak hozzájuk. Az óvoda alapítványa segítségével és a pécsi Fürge Nyuszi sportszerforgalmazó cég árengedményének köszönhetően sikerült teljes feliratozott mezgarnitúrát venni a gyerekeknek, aminek nagyon örültek és boldogan öltötték magukra.A kezdeti nehézségekhez képest sokat fejlődtek a fiatalok odafigyelésben, fegyelemben. Az edző szerint az óvodás gyerekekkel először magát kellett elfogadtatnia és utána tudott már kérni és követelni tőlük. Az eltelt időszak alapján ez szerinte sikerült is, mert a hét minden napján az utcán, a boltban, vagy a helyi teremlabdarúgó bajnokság mérkőzésein mindenhol azt a kérdést kapja a gyermekektől, hogy

“Tibi bácsi mikor lesz foci?”

Ez elmond mindent, hogy mennyire szeretnek edzésekre járni. Lehet, hogy nem lesznek válogatott játékosok, elképzelhető, hogy csak hobbi szinten fogják űzni a játékot, de ha csak annyit sikerül elérni, hogy hetente pár órára mozognak és figyelnek egymásra, valamint nem a számítógépekre,videojátékokra gondolnak, akkor már megérte a közösen elvégzett munka.

MEGOSZTÁS