Az izsáki Kostka László Borbarát Klub rendszeresen szervez borkóstolókat és boresteket a kulturált borfogyasztás, valamint a szőlőtermesztés és a borászat tradícióinak bemutatása és népszerűsítése, továbbá a bort termelő és fogyasztó ember egymásra találása érdekében.

-Hirdetés-

A 2017. február 4-én, a Vino étteremben szervezett borestjük alkalmával, a menüsor adta kulináris élvezetek mellett, a Ménes-Arad hegyalja borvidék Balla Géza pincészete mutatkozott be. A pincészetet és a borestre hozott borkínálatot Balla Tamás, Balla Géza fia mutatta be. A fiatal borász lelkesen adta tovább Dr. Csávossy György erdélyi költő, borász szavait, miszerint a „a bor a lelket az ajkak küszöbére emeli…”, hogy a ménesi bor „… szikrát ad a szerelemnek, szárnyat a gondolatoknak, kandallótüzet a barátságnak”.

A borest házigazdája, Birkás Zoltán elégedetten nyugtázta, hogy a gyertyafényes vacsora, az ízeltes fogások és az eredeti értékeket hordozó borász szakember, méltó hangulatot teremttetek a kellemes estéhez, és egy igazi, (bor)baráti beszélgetéshez.

Szöveg és fotó: Faragó Gábor

MEGOSZTÁS