Évek óta kiválóan teljesít a különböző versenyeken Bognár Erika, a kiskőrösiek tehetséges birkózója. A fiatal birkózó a tavalyi évadban is több nagyszerű sikert ért el, amely teljesítményével most komoly elismerésben részesült.

-Hirdetés-

A 2016-os esztendőben Erika a kadet korcsoport 56 kg-osok mezőnyében elért eredményeiértvehette át a Magyar Birkózó Szövetségtől Budapesten „az ország legeredményesebb lány birkózója” elismerést. Emellett Kecskeméten megkapta „a város legeredményesebb birkózója sportolója” címet is. Az elismerés ünnepélyes átadásán  részt vett nevelő edzője Tóth Mátyás és vezető edzője Tihanics Tibor,valamint a Kiskőrösi Petőfi Birkózó Klub vezetői közül  Cseh-Szakál Olivér és Bognár Árpád is.

Erika 2016-ban az utánpótlás válogatott tagjaként a hazai rendezésű bajnokságokon mindig dobogós helyezést ért el, valamint Lengyelországban ezüst, Romániában bronz érmet szerzett, Németországban 4. és 5. helyen végzett, a rangsor versenyeken pedig az 1. és a 2. helyezéseket érte el. Mindezek mellett az eredményeit megkoronázta egy Európa bajnoki ezüst éremmel és egy világbajnoki 4. helyezéssel, így a Kiskőrös legeredményesebb kadet sportolója címet is megérdemli. Rajta kívül Bábszky Gergő birkózó, 2016-ban a „kiváló sportoló és kiváló tanuló” cím birtokosa.

Gergő a junior korcsoportban minden hazai versenyen dobogós helyezést ért el és a Magyar Birkózó Válogatott tagjaként több országban képviselte hazánkat eredményesen. A strandbirkózásban, felnőtt korcsoportban országos bajnoki címet, aranyérmet nyert. Az Európa és világ bajnokságon egyaránt 5. helyen végzett. A Testnevelési Egyetemen, élen van a sportban és a tanulásban is, ahol első helyen arany érmet nyert, valamint átvehette a 2016-os év „jó  tanulója – jó sportolója” címet.

Fotó, szöveg: Filus Tibor

MEGOSZTÁS