A hétvégén ismét mozgalmas volt a helyi dartsosok élete. Szombaton elkezdődött az országos bajnokság, melyre Kiskőrösről 7 játékos nevezett köztük 3 olyannal, akik idén váltottak ki először versenyengedélyt.

-Hirdetés-

Nem kellett messzire utazni, hiszen Dömsödön rendezték az első fordulót rekord nevezéssel.
A kiskőrösiek a szezon elejét lassabb tempóval indították, nem tudtak kiemelkedő eredményt produkálni. Az új igazolású játékosok még ismerkedtek a hangulattal, hisz nem mindennap játszik az ember olyan helyen ahol 226 játékos vár arra, hogy megszerezze az 1. helyet. Kiemelendő Kiss Tóth Istvánt, aki a maga 16 évével nekiindult a felnőtt mezőnynek. A sorsolás úgy hozta , hogy egy hasonló korú sráccal került össze, aki ugyan ifjúsági válogatott kerettag, de ennek ellenére sikerült rendesen megizzasztani.

Az 5-2 eredmény nem igazán tükrözi a meccs képét. Sajnos a többi első OB-s játékosunk sem tudta sikeresen venni az első kört, de legközelebb biztosan sikerül nekik. Alapvetően egy hosszú, de tanulságos napon van túl mindenki.

Eredmények:

Kiss Tóth István 129.
Pivarcsi Attila 129.
Nothof Attila 129.
Turán Gábor 129.
Tóth Tamás 65.
Molnár István 33.
Torgyik Mihály 33.

A szombati nap után vasárnap ismét versenyre készült a csapat. Most nem kellett utazni sehova. Minden hónap első vasárnapján a helyi Malom sörözőben rendeznek egy nyílt versenyt, ahol bárki indulhat, aki úgy érzi szeretné kipróbálni ezt a remek játékot. A Vasárnapi Darts Derbi néven futó sorozaton egyre többen próbálják ki tudásukat. Ez a forduló igen különlegesre sikeredett, hiszen több volt a vidéki játékos mint a kiskőrösi. Jöttek Nagykőrösről, Dömsödről, Fülöpszállásról, Soltszentimréről, Kecelről, Soltvadkertről és Kiskunhalasról is. Remek hangulatú délután kerekedett nagy derbikkel, sajnos az is megesett, hogy kiskőrösi játékos nem került dobogóra.

 

1.Tóth Zsolt(Nagykőrös)
2.Izsák Gábor(Dömsöd)
3. Kisa Zsolt(Kiskunhalas)

Gratulálunk a helyezetteknek!

Nem maradnak verseny nélkül a helyiek. Péntek (02.10.) este a Holdfényes Biliárd klubban kerül megrendezésre Kiskőrösön először a Magyar Darts Liga versenysorozat egy fordulója, mely a tervek szerint minden hónapban összegyűjti a környék dartsosait. Ezen a versenyen bárki elindulhat legyen az kezdő vagy haladó játékos. Részletek a Győztes Kőr SE Facebook oldalán olvashatóak.

Szöveg: Torgyik Mihály

MEGOSZTÁS